Забрана рада „Мањи“ у центру Бањалуке

14.02.2024. 18:53
4
ИЗВОР: srna.rs

Републичка тржишна инспекција изрекла је данас мјеру забране рада угоститељском објекту "Мања", који се налази у приземљу хотела "Палас" на бањалучком Тргу Крајине, јер је контролом утврђено да не испуњава опште минимално-техничке услове за обављање угоститељске дјелатности, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Из Инспектората објашњавају да је, усљед радова на објекту хотела "Палас", срушен дио зграде у којем је претходно био смјештен тоалет који су користили посјетиоци овог угоститељског објекта, чиме је практично остао без просторије за личну хигијену гостију, што је законска обавеза.

- С обзиром да објекат више не испуњава санитарно-техничке и хигијенске услове за рад, тржишни инспектор је у складу са одредбама Закона о угоститељству био и дужан да привремено затвори угоститељски објекат који не испуњава прописане опште минимално-техничке и друге законом прописане услове за обављање угоститељске дјелатности - наведено је у саопштењу.

Из Инспектората додају да је, имајући у виду врсту дјелатности која се обавља у објекту, субјекту контроле омогућено да прије обиљежавања забране из објекта буду изнесени прехрамбени производи и лако кварљиве намирнице, као и да предузме све безбједносне и друге мјере у просторијама објекта и на средствима рада, како би се спријечила евентуална даља штета за привредни субјекат.

У оквиру предметног поступка, контролу је вршила и републичка инспекција за храну у области производње и промета хране и такође су утврђене неправилности у дијелу декларисања производа, те су изречене новчане казне.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Bahatost 15.02.2024. 18:07
    U centru,jak lokal i bez uslova za rad,a radi ! I prestavlja poslodavce ! Da Bog dragi nas sačuva ! Kg pšenice 30 feninga na svjetskom tržištu,ima je svugdje u regiji po toj cijeni,a prodaju 700gr hljeb za oko 2.7 KM ! Ima na desetine pekara,pa mora imati kad dere narod kako hoće,ali sam siguran da bi mogao hljeb biti jeftiniji ! Ko o tome vodi računa,cijene od marketa do marketa različite,sitne prevare se koriste,..npr veće pakovanje artikla skuplje od nego kad se kupuju manje količine,npr 5 litara ulja u jednoj većoj boci je 15 KM a litra ulja 2.7 KM ! ! ! Sve neki trikovi...tako i kečap...i par artikala...sugerisao sam radnicima,ali nije do njih....Hrana nam je skupa ! Dobijem nekad osjećaj da cijene vlasnici lupaju napamet u svoju korist kako hoće ! Tako da svakako bi trebalo malo reorganizovati poslodavce i kompletan lanac ishrane od proizvođača do potrošača,bar za hranu,to nebi trebalo da nam bude luksuz ! ! !
  • Generic placeholder image
    ausvajs 15.02.2024. 14:35
    pa ljudi nije "manja" srusio wc!!!ebote kakav smrad od zemlje!dusmanima ne bi zelio da ovde zive
  • Generic placeholder image
    Manja-veca 14.02.2024. 23:43
    Pu, *e*o nas otac, sami smo sebi najgori! Ee, moj Srbine, sta si dočekao!
  • Generic placeholder image
    Hari 14.02.2024. 22:52
    Tako i treba zabraniti onom predstavniku unije poslodavaca, gosn. Trišiću što kuka na sav glas protiv minimalne plate od 900 KM. A isti ima na desetine poslovnih objekata pomenute pekare, samo malo u šeher Sarajevu ima problema što mu ometa biznis i smanjuje profit. Ali preživljeće on, lako mi je za njega.
Повезане вијести
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Из шахта извучено тијело мушкарца Из шахта извучено тијело мушкарца
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    20h 24m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    11h 19m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    20h 30m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    12h 45m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    20h 38m
    0