Zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko Romanije

12.12.2021. 14:42
0
IZVOR: Katera

Snježne padavine su prestale na zapadu i centralnim krajevima Republike Srpske, tako da je situacija u saobraćaju povoljnija u odnosu na istočne dijelove i Sarajevsko-romanijsku regiju, gdje snijeg još uvijek intenzivno pada.

U nižim područjima kolovozi su mjestimično vlažni ili mokri i klizavi, dok na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja djelimično ima zasnježenih lokaliteta i poledice.

Na  magistralnom putu Sarajevo–Rogatica preko prevoja Romanija, zbog snijega i leda na kolovozu, saobraćaj se i dalje odvija otežano i usporeno, dok je i dalje aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila ovom dionicom puta.

Ugaženog snijega i poledice ima i na putnim pravcima Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, Sarajevo-Foča preko Rogoja i Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca, a za ostale kategorije vozila zimske opreme.

Slika

Rogoj

Foto: Policija zaustavlja/Viber

- Napominjemo da su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu i vrše čišćenje, tako da su svi putni pravci prohodni. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme - kažu iz AMS Republike Srpske.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, (na samoj liniji razgraničenja) odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    7h 35m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    21h 17m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    20h 45m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    19h 36m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    23h 39m
    0