Забрањен саобраћај за теретна возила преко Романије

12.12.2021. 14:42
0
ИЗВОР: Катера

Сњежне падавине су престале на западу и централним крајевима Републике Српске, тако да је ситуација у саобраћају повољнија у односу на источне дијелове и Сарајевско-романијску регију, гдје снијег још увијек интензивно пада.

У нижим подручјима коловози су мјестимично влажни или мокри и клизави, док на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја дјелимично има засњежених локалитета и поледице.

На  магистралном путу Сарајево–Рогатица преко превоја Романија, због снијега и леда на коловозу, саобраћај се и даље одвија отежано и успорено, док је и даље актуелна забрана саобраћаја за теретна возила овом дионицом пута.

Угаженог снијега и поледице има и на путним правцима Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Сарајево-Фоча преко Рогоја и Гацко-Тјентиште, преко превоја Чемерно, гдје је за теретна возила са приколицом и шлепере обавезна употреба ланаца, а за остале категорије возила зимске опреме.

Слика

Рогој

Фото: Полиција зауставља/Вибер

- Напомињемо да су дежурне екипе предузећа за путеве на терену и врше чишћење, тако да су сви путни правци проходни. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз. Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме - кажу из АМС Републике Српске.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    7h 43m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    8h 27m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    12h 32m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    12h 36m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    22h 47m
    0