Zahvalnost volonterima za predani rad

04.12.2023. 13:29
0
IZVOR: srna.rs

Crveni krst Republike Srpske sutra će, povodom Međunarodnog dana volontera, uručiti zahvalnice istaknutim volonterima za pruženu pomoć, izraženu plemenitost, humanost, dobrotu i ljubav prema svakom čovjeku.

Iz Crvenog krsta zahvalili su brojnim volonterima i aktivistima što su ovoj organizaciji tokom njene 31 godine rada posvetili svoje vrijeme, energiju i srce za služenje zajednici u humanosti.

U saopštenju se navodi da bez volontera i njihove velike podrške Crveni krst Republike Srpske ne bi bio danas ono što jeste - najveća humanitarna organizacija u Republici Srpskoj.

- Volonteri su ne očekujući bilo kakvu naknadu svojim predanim radom pomogli u rješavanju mnogobrojnih zadataka pred kojima se našao i Crveni krst - saopšteno je iz ove organizacije.

Crveni krst Republike Srpske obilježava ove godine Međunarodni dan volontera pod sloganom "Nada", a na društvenim mrežama će realizovati promotivnu onlajn kampanju.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić poslao je pismo svim volonterima u kojem je naveo, između ostalog, da je volonterizam kamen temeljac ove organizacije, snaga koja je pokreće i inspiriše da bude bolja, čini više i pruži podršku onima kojima je najpotrebnija.

On je istakao da Crveni krst Republike Srpske, ukazujući posebnu pažnju na ovaj datum, nastoji da promoviše volonterizam kao snagu ove organizacije, humanosti i solidarnosti i privuče nove aktiviste.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crve...
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    17h 53m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 37m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    11h 22m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    8h 21m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    8h 27m
    0