Zahvalnost volonterima za predani rad

04.12.2023. 13:29
0
IZVOR: srna.rs

Crveni krst Republike Srpske sutra će, povodom Međunarodnog dana volontera, uručiti zahvalnice istaknutim volonterima za pruženu pomoć, izraženu plemenitost, humanost, dobrotu i ljubav prema svakom čovjeku.

Iz Crvenog krsta zahvalili su brojnim volonterima i aktivistima što su ovoj organizaciji tokom njene 31 godine rada posvetili svoje vrijeme, energiju i srce za služenje zajednici u humanosti.

U saopštenju se navodi da bez volontera i njihove velike podrške Crveni krst Republike Srpske ne bi bio danas ono što jeste - najveća humanitarna organizacija u Republici Srpskoj.

- Volonteri su ne očekujući bilo kakvu naknadu svojim predanim radom pomogli u rješavanju mnogobrojnih zadataka pred kojima se našao i Crveni krst - saopšteno je iz ove organizacije.

Crveni krst Republike Srpske obilježava ove godine Međunarodni dan volontera pod sloganom "Nada", a na društvenim mrežama će realizovati promotivnu onlajn kampanju.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić poslao je pismo svim volonterima u kojem je naveo, između ostalog, da je volonterizam kamen temeljac ove organizacije, snaga koja je pokreće i inspiriše da bude bolja, čini više i pruži podršku onima kojima je najpotrebnija.

On je istakao da Crveni krst Republike Srpske, ukazujući posebnu pažnju na ovaj datum, nastoji da promoviše volonterizam kao snagu ove organizacije, humanosti i solidarnosti i privuče nove aktiviste.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dobrovoljni davaoci krvi - najbrojnija porodica humanosti Dobrovoljni davaoci krvi - najbrojnija porodica humanosti
Crveni krst Republike Srpske: Usvajanje Nacrta zakona o položaju i ovlaštenjima - najljepša čestitka Crveni krst Republike Srpske: Usvajanje Nacrta zakona o položaju i ovlaštenjima - najljepša č...
Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim pojedincima Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim poje...
Najčitanije
 • Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
  23h 57m
  4
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  22h 0m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  22h 47m
  10
 • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
  6h 54m
  0
 • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
  5h 34m
  0