Захвалност волонтерима за предани рад

04.12.2023. 13:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Црвени крст Републике Српске сутра ће, поводом Међународног дана волонтера, уручити захвалнице истакнутим волонтерима за пружену помоћ, изражену племенитост, хуманост, доброту и љубав према сваком човјеку.

Из Црвеног крста захвалили су бројним волонтерима и активистима што су овој организацији током њене 31 године рада посветили своје вријеме, енергију и срце за служење заједници у хуманости.

У саопштењу се наводи да без волонтера и њихове велике подршке Црвени крст Републике Српске не би био данас оно што јесте - највећа хуманитарна организација у Републици Српској.

- Волонтери су не очекујући било какву накнаду својим преданим радом помогли у рјешавању многобројних задатака пред којима се нашао и Црвени крст - саопштено је из ове организације.

Црвени крст Републике Српске обиљежава ове године Међународни дан волонтера под слоганом "Нада", а на друштвеним мрежама ће реализовати промотивну онлајн кампању.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић послао је писмо свим волонтерима у којем је навео, између осталог, да је волонтеризам камен темељац ове организације, снага која је покреће и инспирише да буде боља, чини више и пружи подршку онима којима је најпотребнија.

Он је истакао да Црвени крст Републике Српске, указујући посебну пажњу на овај датум, настоји да промовише волонтеризам као снагу ове организације, хуманости и солидарности и привуче нове активисте.

Коментари 0
Повезане вијести
Црвени крст Републике Српске: Усвајање Нацрта закона о положају и овлаштењима - најљепша честитка Црвени крст Републике Српске: Усвајање Нацрта закона о положају и овлаштењима - најљепша ч...
Сутра сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске и додјела признања истакнутим појединцима Сутра сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске и додјела признања истакнутим поје...
Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвено...
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  13h 55m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  19h 9m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  9h 40m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  17h 58m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  15h 37m
  4