Захвалност волонтерима за предани рад

04.12.2023. 13:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Црвени крст Републике Српске сутра ће, поводом Међународног дана волонтера, уручити захвалнице истакнутим волонтерима за пружену помоћ, изражену племенитост, хуманост, доброту и љубав према сваком човјеку.

Из Црвеног крста захвалили су бројним волонтерима и активистима што су овој организацији током њене 31 године рада посветили своје вријеме, енергију и срце за служење заједници у хуманости.

У саопштењу се наводи да без волонтера и њихове велике подршке Црвени крст Републике Српске не би био данас оно што јесте - највећа хуманитарна организација у Републици Српској.

- Волонтери су не очекујући било какву накнаду својим преданим радом помогли у рјешавању многобројних задатака пред којима се нашао и Црвени крст - саопштено је из ове организације.

Црвени крст Републике Српске обиљежава ове године Међународни дан волонтера под слоганом "Нада", а на друштвеним мрежама ће реализовати промотивну онлајн кампању.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић послао је писмо свим волонтерима у којем је навео, између осталог, да је волонтеризам камен темељац ове организације, снага која је покреће и инспирише да буде боља, чини више и пружи подршку онима којима је најпотребнија.

Он је истакао да Црвени крст Републике Српске, указујући посебну пажњу на овај датум, настоји да промовише волонтеризам као снагу ове организације, хуманости и солидарности и привуче нове активисте.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву
Црвени крст Републике Српске слави 32 године постојања и успјешног рада Црвени крст Републике Српске слави 32 године постојања и успјешног рада
Дарујте крв, будите дио породице хуманости! Дарујте крв, будите дио породице хуманости!
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 29m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 28m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 4m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 25m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 8m
    9