Захвалност волонтерима за предани рад

04.12.2023. 13:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Црвени крст Републике Српске сутра ће, поводом Међународног дана волонтера, уручити захвалнице истакнутим волонтерима за пружену помоћ, изражену племенитост, хуманост, доброту и љубав према сваком човјеку.

Из Црвеног крста захвалили су бројним волонтерима и активистима што су овој организацији током њене 31 године рада посветили своје вријеме, енергију и срце за служење заједници у хуманости.

У саопштењу се наводи да без волонтера и њихове велике подршке Црвени крст Републике Српске не би био данас оно што јесте - највећа хуманитарна организација у Републици Српској.

- Волонтери су не очекујући било какву накнаду својим преданим радом помогли у рјешавању многобројних задатака пред којима се нашао и Црвени крст - саопштено је из ове организације.

Црвени крст Републике Српске обиљежава ове године Међународни дан волонтера под слоганом "Нада", а на друштвеним мрежама ће реализовати промотивну онлајн кампању.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић послао је писмо свим волонтерима у којем је навео, између осталог, да је волонтеризам камен темељац ове организације, снага која је покреће и инспирише да буде боља, чини више и пружи подршку онима којима је најпотребнија.

Он је истакао да Црвени крст Републике Српске, указујући посебну пажњу на овај датум, настоји да промовише волонтеризам као снагу ове организације, хуманости и солидарности и привуче нове активисте.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 54m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    23h 24m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    22h 38m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 55m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    10h 25m
    0