Zaplijenjeno oko tri stotine dijamanata

08.02.2020. 21:02
0
IZVOR: srpskainfo.com

Carinici su danas oko podne na prelazu Batrovci, u saradnji s policijom, spriječili krijumčarenje oko 300 dijamanata, za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrijednost.

Kako je saopštila Uprava carna Srbije, dijamanti su otkriveni na ulazu u zemlju u “audiju” čeških registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 50-godišnji Albanac sa dokumentima tzv. Kosova.

U kaseti ispred suvozačkog sjedišta njegovog automobila pronađeno je nekoliko kesica s dragim kamenjem.

Vozač je najprije rekao da nije znao da mora da ih prijavi, a potom i da se radi o najobičnijim cirkonima, tačnije svarovskim kristalima, koji nemaju naročito veliku vrijednost.

Utvrđeno je, međutim, nakon konsultacije sa stručnim licem, da to nije tačno i da se radi o pravim dijamantima, čija bi vrednost mogla biti izuzetno velika, što će biti utvrđeno tek nakon vještačenja svakog pojedinačnog primerka dragog kamenja.

Otkriveni dijamanti će biti zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv Albanca koji ih je krijumčario, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Krijumčari iz BiH vozilima odvalili rampu na granici sa Hrvatskom Krijumčari iz BiH vozilima odvalili rampu na granici sa Hrvatskom
Spriječen pokušaj krijumčarenja sedam vrijednih pravoslavnih ikona Spriječen pokušaj krijumčarenja sedam vrijednih pravoslavnih ikona
Krijumčario 14 migranata, uhapšen u Rogoušićima Krijumčario 14 migranata, uhapšen u Rogoušićima
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    22h 32m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    8h 5m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 42m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    8h 11m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    8h 9m
    0