Zaplijenjeno više od 20 kilograma droge u Sarajevu, uhapšeno jedno lice (FOTO)

31.10.2023. 10:26
0
IZVOR: srna.rs

Policija je zaplijenila više od 20 kilograma droge, oružje i određenu količinu novca u opštini Novo Sarajevo, pretresla više stambenih objekata i uhapsila lice E.Dž, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

Akcija "Feniks" sprovedena je sinoć u zgradi "Tauer" na području opštine Novo Sarajevo s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

  • Velika policijska akcija u Sarajevu, specijalci na terenu
    30.10.2023. 21:55

    U zgradi "Sarajevo Tauer" u naselju Pofalići u toku je velika policijska akcija o kojoj će, kako su naveli iz MUP-a Kantona Sarajevo, sutra saopštiti informacije.Na terenu je veliki broj specija...

BiH
Velika policijska akcija u Sarajevu, specijalci na terenu

U akciji je oduzeto osam kilograma spida, oko četiri kilograma marihuane, dvije kompletne "indor" laboratorije za ilegalnu proizvodnju marihuane sa ukupno 102 stabljike kanabisa, odnosno oko 11 kilograma, jedna PVC kesa sa oko 200 grama kokaina.

Među zaplijenjenim stvarima su i dvije puške, dva optička nišana, pištolj, 43 komada municije, te određena količina gotovog novca u evrima i konvertibilnim markama, profesionalni alat za "češljanje" brava i drugi alati i predmeti od interesa za postupak.

  • Slika
  • Slika

Foto: srna.rs

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Akciju su sproveli službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policija nastavlja dalji rad, navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO) Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 59m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 50m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 37m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 3m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 45m
    0