Završen sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM

21.08.2022. 13:11
0
IZVOR: tanjug.rs

Sastanak predsjednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije završen je nakon razgovora koji je trajao oko sat vremena.

Vučić je prenio je Srbima sa KiM tok i rezultate posljednje runde dijaloga na najvišem nivou održane u četvrtak u Briselu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar finansija  SrbijeSiniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsjednici Srpske liste Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić gradonačelnici sa sjevera KiM, predstavnici institucija.

Nakon razgovora sa Srbima sa KiM, Vučić će se obratiti javnosti, što će biti njegovo prvo obraćanje nakon poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, koja nije donijela rezultat.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najavljujući današnje obraćanje Vučića, rekao je da će to biti "jedno njegovih od najznačajnijih obraćanja", u kojem će govoriti o ponašanju Aljbina Kurtija u Briselu kao i o aktuelnoj situaciji, dijalogu, prijedlozima.

Privremene vlasti u Prištini od 1.septembra primjeniće mjere, koje su odložile na zahtjev SAD sa 1.avgusta, a koje se tiču preregistracije vozila na "kosovske" tablice i srpskih ličnih dokumenata za ulazak na Kosmet.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    20h 59m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    22h 10m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    23h 36m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    23h 41m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    3h 50m
    0