Završeni radovi na zgradi područne škole "Sveti Sava" u Borikama

27.09.2022. 20:37
0
IZVOR: srna.rs

Na zgradi područne škole "Sveti Sava" u Borikama završeni su radovi na postvaljanju fasade i nove stolarije, ukupne vrijednosti 30.330 KM, rekao je Srni načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Jagodić je naveo da je lokalna uprava učestvovala sa 30 odsto sredstava i da su sada stvoreni bolji uslovi i za nastavnike i za 23 đaka.

On je dodao da na Borikama postoji i stara zgrada osnovne škole, koju sa svojim saradnicima već planira sanirati u nadi da ovo područje neće doživjeti sudbinu sela bez mladih, koja se lagano gase.

Jagodić je naveo da su radovi obavljeni u sklopu UNDP projekta "Jačanje uloge mjesne zajednice u BiH", jednog od pet koji su odobreni ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik opštine vjeruje da će na Borikama biti bolje jer namjerava da gradi vikend naselje na površni od 20 hektara, za šta se ovih dana traži idejno rješenje.

- Po uzoru na slične planinske predjele u okruženju koji obiluju očuvanom prirodom i lijepim predjelima prijatnim za odmor, mi ćemo graditi vikend naselje i ulazimo u pripremne aktivnosti - naglasio je Jagodić.

On je dodao da će lokalna uprava utvrditi kako će na najbolji način iskoristiti površinu na dijelu Borika prema Šetićima, jer na tom području imaju rješenje za vodovod i kanalizaciju.

Lokalna uprava će nakon priprema, kako kaže, pozvati investitore zainteresovane za kupovinu placeva za gradnju kuća, a potom ući u projekat proširenja vikend naselja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenica donijela sjekiru u školu Učenica donijela sjekiru u školu
Grupa učenika pretukla vršnjaka u Tuzli: Prijetili mu da će ga isjeći Grupa učenika pretukla vršnjaka u Tuzli: Prijetili mu da će ga isjeći
Požar u osnovnoj školi kod Novog Grada Požar u osnovnoj školi kod Novog Grada
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  9h 13m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  18h 42m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  8h 54m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  17h 6m
  0
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  7h 51m
  0