Završeni radovi na zgradi područne škole "Sveti Sava" u Borikama

27.09.2022. 20:37
0
IZVOR: srna.rs

Na zgradi područne škole "Sveti Sava" u Borikama završeni su radovi na postvaljanju fasade i nove stolarije, ukupne vrijednosti 30.330 KM, rekao je Srni načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Jagodić je naveo da je lokalna uprava učestvovala sa 30 odsto sredstava i da su sada stvoreni bolji uslovi i za nastavnike i za 23 đaka.

On je dodao da na Borikama postoji i stara zgrada osnovne škole, koju sa svojim saradnicima već planira sanirati u nadi da ovo područje neće doživjeti sudbinu sela bez mladih, koja se lagano gase.

Jagodić je naveo da su radovi obavljeni u sklopu UNDP projekta "Jačanje uloge mjesne zajednice u BiH", jednog od pet koji su odobreni ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik opštine vjeruje da će na Borikama biti bolje jer namjerava da gradi vikend naselje na površni od 20 hektara, za šta se ovih dana traži idejno rješenje.

- Po uzoru na slične planinske predjele u okruženju koji obiluju očuvanom prirodom i lijepim predjelima prijatnim za odmor, mi ćemo graditi vikend naselje i ulazimo u pripremne aktivnosti - naglasio je Jagodić.

On je dodao da će lokalna uprava utvrditi kako će na najbolji način iskoristiti površinu na dijelu Borika prema Šetićima, jer na tom području imaju rješenje za vodovod i kanalizaciju.

Lokalna uprava će nakon priprema, kako kaže, pozvati investitore zainteresovane za kupovinu placeva za gradnju kuća, a potom ući u projekat proširenja vikend naselja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Poznato zdravstveno stanje pacijenata koji su povrijeđeni u liftu Poznato zdravstveno stanje pacijenata koji su povrijeđeni u liftu
U selu nadomak Drvara nastavu pohađaju samo dva učenika U selu nadomak Drvara nastavu pohađaju samo dva učenika
Boričkom krompiru suša ne može ništa Boričkom krompiru suša ne može ništa
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda na putu prema Jahorini (FOTO)
  23h 48m
  1
 • Kafane moje mladosti – Kafe „Bagrem“ i bar „Kod Miše Ćele“
  18h 26m
  5
 • Rogatičanin uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
  3h 10m
  0
 • U Turskoj tri grada sravnjena sa zemljom (VIDEO)
  4h 28m
  0
 • Oglasili se iz Elektroprenosa BiH: Djelimični raspad elektro-energetskog sistema, uzrok se utvrđuje
  1h 39m
  1