Završeni radovi na zgradi područne škole "Sveti Sava" u Borikama

27.09.2022. 20:37
0
IZVOR: srna.rs

Na zgradi područne škole "Sveti Sava" u Borikama završeni su radovi na postvaljanju fasade i nove stolarije, ukupne vrijednosti 30.330 KM, rekao je Srni načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Jagodić je naveo da je lokalna uprava učestvovala sa 30 odsto sredstava i da su sada stvoreni bolji uslovi i za nastavnike i za 23 đaka.

On je dodao da na Borikama postoji i stara zgrada osnovne škole, koju sa svojim saradnicima već planira sanirati u nadi da ovo područje neće doživjeti sudbinu sela bez mladih, koja se lagano gase.

Jagodić je naveo da su radovi obavljeni u sklopu UNDP projekta "Jačanje uloge mjesne zajednice u BiH", jednog od pet koji su odobreni ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik opštine vjeruje da će na Borikama biti bolje jer namjerava da gradi vikend naselje na površni od 20 hektara, za šta se ovih dana traži idejno rješenje.

- Po uzoru na slične planinske predjele u okruženju koji obiluju očuvanom prirodom i lijepim predjelima prijatnim za odmor, mi ćemo graditi vikend naselje i ulazimo u pripremne aktivnosti - naglasio je Jagodić.

On je dodao da će lokalna uprava utvrditi kako će na najbolji način iskoristiti površinu na dijelu Borika prema Šetićima, jer na tom području imaju rješenje za vodovod i kanalizaciju.

Lokalna uprava će nakon priprema, kako kaže, pozvati investitore zainteresovane za kupovinu placeva za gradnju kuća, a potom ući u projekat proširenja vikend naselja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija
Ove godine nije bilo prijava o nasilnom ponašanju djece u školama Ove godine nije bilo prijava o nasilnom ponašanju djece u školama
Djevojčica iz škole sa Vračara i dalje životno ugrožena Djevojčica iz škole sa Vračara i dalje životno ugrožena
Najčitanije
 • Žepa – bolna, nezacijeljena rana (VIDEO)
  22h 46m
  5
 • Počelo raspoređivanje specijalaca na Kosovu i Metohiji
  17h 50m
  1
 • Dvanaest medalja za „Spartu“ u Berkovićima
  20h 46m
  0
 • U Istočnoj Ilidži oduzet putnički automobil od višestrukog počinioca saobraćajnih prekršaja
  1h 21m
  0
 • Učenici Srednje škole „28. juni“ na najbolji način promovisali važnost knjige i čitalaštva
  22h 35m
  0