Завршени радови на згради подручне школе "Свети Сава" у Борикама

27.09.2022. 20:37
0
ИЗВОР: srna.rs

На згради подручне школе "Свети Сава" у Борикама завршени су радови на постваљању фасаде и нове столарије, укупне вриједности 30.330 КМ, рекао је Срни начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Јагодић је навео да је локална управа учествовала са 30 одсто средстава и да су сада створени бољи услови и за наставнике и за 23 ђака.

Он је додао да на Борикама постоји и стара зграда основне школе, коју са својим сарадницима већ планира санирати у нади да ово подручје неће доживјети судбину села без младих, која се лагано гасе.

Јагодић је навео да су радови обављени у склопу УНДП пројекта "Јачање улоге мјесне заједнице у БиХ", једног од пет који су одобрени овој локалној заједници.

Начелник општине вјерује да ће на Борикама бити боље јер намјерава да гради викенд насеље на површни од 20 хектара, за шта се ових дана тражи идејно рјешење.

- По узору на сличне планинске предјеле у окружењу који обилују очуваном природом и лијепим предјелима пријатним за одмор, ми ћемо градити викенд насеље и улазимо у припремне активности - нагласио је Јагодић.

Он је додао да ће локална управа утврдити како ће на најбољи начин искористити површину на дијелу Борика према Шетићима, јер на том подручју имају рјешење за водовод и канализацију.

Локална управа ће након припрема, како каже, позвати инвеститоре заинтересоване за куповину плацева за градњу кућа, а потом ући у пројекат проширења викенд насеља.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Боричком кромпиру суша не може ништа Боричком кромпиру суша не може ништа
Конструкција гола пала на дјечака Конструкција гола пала на дјечака
Пуцњава у школи у Русији - погинуло 15 особа, жртве и дјеца Пуцњава у школи у Русији - погинуло 15 особа, жртве и дјеца
Најчитаније
 • У пуцњави у Источном Новом Сарајеву рањена једна особа
  18h 19m
  3
 • Ево ко има законско право на субвенције за струју
  23h 18m
  2
 • Ухапшен осумњичени за брутално убиство у Бањалуци
  21h 33m
  1
 • Истрага против Џаке због дреса са именом Јашари?
  19h 29m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  13h 54m
  0