Завршени радови на згради подручне школе "Свети Сава" у Борикама

27.09.2022. 20:37
0
ИЗВОР: srna.rs

На згради подручне школе "Свети Сава" у Борикама завршени су радови на постваљању фасаде и нове столарије, укупне вриједности 30.330 КМ, рекао је Срни начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Јагодић је навео да је локална управа учествовала са 30 одсто средстава и да су сада створени бољи услови и за наставнике и за 23 ђака.

Он је додао да на Борикама постоји и стара зграда основне школе, коју са својим сарадницима већ планира санирати у нади да ово подручје неће доживјети судбину села без младих, која се лагано гасе.

Јагодић је навео да су радови обављени у склопу УНДП пројекта "Јачање улоге мјесне заједнице у БиХ", једног од пет који су одобрени овој локалној заједници.

Начелник општине вјерује да ће на Борикама бити боље јер намјерава да гради викенд насеље на површни од 20 хектара, за шта се ових дана тражи идејно рјешење.

- По узору на сличне планинске предјеле у окружењу који обилују очуваном природом и лијепим предјелима пријатним за одмор, ми ћемо градити викенд насеље и улазимо у припремне активности - нагласио је Јагодић.

Он је додао да ће локална управа утврдити како ће на најбољи начин искористити површину на дијелу Борика према Шетићима, јер на том подручју имају рјешење за водовод и канализацију.

Локална управа ће након припрема, како каже, позвати инвеститоре заинтересоване за куповину плацева за градњу кућа, а потом ући у пројекат проширења викенд насеља.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 43m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 57m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 4m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 52m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 34m
    0