Завршени радови на згради подручне школе "Свети Сава" у Борикама

27.09.2022. 20:37
0
ИЗВОР: srna.rs

На згради подручне школе "Свети Сава" у Борикама завршени су радови на постваљању фасаде и нове столарије, укупне вриједности 30.330 КМ, рекао је Срни начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Јагодић је навео да је локална управа учествовала са 30 одсто средстава и да су сада створени бољи услови и за наставнике и за 23 ђака.

Он је додао да на Борикама постоји и стара зграда основне школе, коју са својим сарадницима већ планира санирати у нади да ово подручје неће доживјети судбину села без младих, која се лагано гасе.

Јагодић је навео да су радови обављени у склопу УНДП пројекта "Јачање улоге мјесне заједнице у БиХ", једног од пет који су одобрени овој локалној заједници.

Начелник општине вјерује да ће на Борикама бити боље јер намјерава да гради викенд насеље на површни од 20 хектара, за шта се ових дана тражи идејно рјешење.

- По узору на сличне планинске предјеле у окружењу који обилују очуваном природом и лијепим предјелима пријатним за одмор, ми ћемо градити викенд насеље и улазимо у припремне активности - нагласио је Јагодић.

Он је додао да ће локална управа утврдити како ће на најбољи начин искористити површину на дијелу Борика према Шетићима, јер на том подручју имају рјешење за водовод и канализацију.

Локална управа ће након припрема, како каже, позвати инвеститоре заинтересоване за куповину плацева за градњу кућа, а потом ући у пројекат проширења викенд насеља.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У Клокоту на основној школи исписано "УЧК" У Клокоту на основној школи исписано "УЧК"
Средњошколци у Палама прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО) Средњошколци у Палама прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО)
У појединим средњим школама у Српској технолошки вишак радника У појединим средњим школама у Српској технолошки вишак радника
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  21h 1m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  21h 36m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  15h 28m
  0
 • Премијера документарне драме „Ко камен“ у Народном позоришту: Веленка Брстинова и кћер јој Драгана
  17h 48m
  0
 • Опљачкана Светлана Ценић, аналитичарка има поруку за крадљивца
  10h 38m
  6