Zbog niskih temperatura moguća poledica u višim predjelima

12.03.2022. 08:42
0
IZVOR: Katera

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima.

Zbog niskih temperatura, na svim vlažnim lokalitetima, iz AMS Republike Srpske skreću pažnju na formiranje poledice, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima.

- Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju i na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a na putevima sa sanacionim radovima, na izmijenjen režim vožnje i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije, koja reguliše saobraćaj. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme - saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Radi izvođenja deminerskih radova na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park Sutjeska-Gusni put, doći će do povremenih obustava saobraćaja na dionci magistralnog puta M1-109, Brod na Drini 2-Vrba, opština Foča, od 08:00 do 15:00 časova, svaki radni dan u intervalima  po 30 minuta. (do 20. 03.2022.).

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici mag. puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Granični prelazi:

Na GP u BiH nema dužih zadržavanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kilometarske kolone vozila na granici sa Hrvatskom Kilometarske kolone vozila na granici sa Hrvatskom
Jaki udari vjetra otežavaju saobraćaj, moguće obaranje stabala na kolovoz Jaki udari vjetra otežavaju saobraćaj, moguće obaranje stabala na kolovoz
Apel vozačima da budu oprezni zbog najavljenog olujnog vjetra Apel vozačima da budu oprezni zbog najavljenog olujnog vjetra
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    15h 41m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    15h 21m
    1
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    18h 44m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    19h 41m
    12
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    16h 38m
    0