Zeljković: Situacija pod kontrolom, ali nismo zadovoljni

27.06.2020. 11:37
0
IZVOR: Srna

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković nije zadovoljan trenutnom epidemiološkom situacijom u Srpskoj, ali je istakao da je ona pod kontrolom, jer se nadziru pozitivne osobe i njihovi kontakti.

Zeljković je naglasio da je teoretski uvijek moguće da situacija izmakne kontroli, te je zbog toga apelovao da građani poštuju mjere.

-Kada ste u zatvorenim objektima, ako se pridržavate svih mjera, mali je rizik da ćete se zaraziti- rekao je Zeljković za "EuroBlic".

On je podsjetio da su fizička distanca, nošenje zaštitne opreme, lična higijena i dezinfekcija mjere koje nikada nisu ni prestale da važe.

-Do skoka broja pozitivnih došlo je povećanjem broja importovanih slučajeva u određenim loklanim zajednicama, kao i širenjem virusa na radnom mjestu i u porodici, te je najveća odgovornost na pojedincu- naglasio je Zeljković.

On je ocijenio dobrim što je trenutno daleko veći broj oporavljenih u odnosu na broj pozitivnih, ali i upozorio da će biti povećan broj pozitivnih.

Zeljković smatra da su mjere za prevenciju širenja virusa korona koje su na snazi sasvim dovoljne u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

-U slučaju drastičnog pogoršanja naravno da će i Republički štab za vanredne situacije preduzeti određene korake, da li pooštriti određene mjere ili uvesti neke druge- zaključio je Zeljković.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Novi zaplet na suđenju Zeljkoviću i ostalima Novi zaplet na suđenju Zeljkoviću i ostalima
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Najčitanije
  • U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
    6h 10m
    0
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    14h 1m
    5
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    10h 3m
    20
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    11h 52m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    13h 51m
    0