Zimska oluja ledom "okovala" centralne i sjeveroistočne dijelove SAD

03.02.2022. 18:38
0
IZVOR: SRNA

Ogromna zimska oluja zahvatila je danas centralne i sjeveroistočne dijelove SAD gdje je donijela obilan snijeg i led.

Oluja je učinila putovanje teškim i opasnim, ako ne i nemogućim, dok su hiljade domaćinstava ostala bez struje, a u nekoliko država zatvorene su škole.

Upozorenja na zimu i ledene oluje ostala su na snazi za široki pojas SAD koji je zahvatio prostor od Teksasa preko Srednjeg zapada do Nove Engleske, saopštila je Nacionalna meteorološka služba (NBC).

Slika

Foto: Wbur

Više od 100 miliona ljudi u najmanje 25 država danas je pod upozorenjima o zimskom nevremenu, javio je CNN.

Štetna ledena oluja zahvatila dijelove Teksasa, Arkanzasa i Kentakija. Do sutra ujutru na pojedinim mjestima moglo bi da se nakupi više od 1,25 centimetara leda, što bi moglo da izazove nestanke struje, oštećenje drveća i opasne uslove za putovanje, upozorila je meteorološka služba.

Nakon što je oluja juče donijela veliki snijeg na Srednji zapad, u nekim dijelovima regiona očekuje se da će danas i sutra pasti još oko 15 centimetara.

Snijeg će biti praćen jakim vjetrom koji će duvati brzinom i do 56 kilometara na čas koji bi mogao značajno da smanji vidljivost.

Školski okruzi u nekoliko država, uključujući Teksas, Mičigen i Ohajo, otkazali su danas nastavu. Škole u ​​Dalasu zatvorile su škole koje je pohađalo 145.000 učenika za danas i sutra.

Video: StormChasingVideo/Youtube

Više od 50.000 domova i preduzeća u Teksasu i još 25.000 u Arkanzasu ostalo je jutros bez struje.

Otkazano je više od 1.000 letova na i sa aerodroma u Dalasu i Ostinu, a još 500 je otkazano sa i na Međunarodni aerodrom u Čikagu. Ukupno je otkazano više od 4.000 letova.

Oluja će sniziti temperature. Najviša temperatura na mnogim mjestima širom ravnice i doline Misisipija biće između 20-40 stepeni ispod prosjeka u narednih nekoliko dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“ Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“
U pucnjavi u Teksasu ubijeno 19 đaka i dva nastavnika U pucnjavi u Teksasu ubijeno 19 đaka i dva nastavnika
Đoković bi zbog odluke gradonačelnika Njujorka ipak mogao igrati "US Open" Đoković bi zbog odluke gradonačelnika Njujorka ipak mogao igrati "US Open"
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 15m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    10h 11m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    22h 2m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    17h 42m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    21h 2m
    0