Зимска олуја ледом "оковала" централне и сјевероисточне дијелове САД

03.02.2022. 18:38
0
ИЗВОР: СРНА

Огромна зимска олуја захватила је данас централне и сјевероисточне дијелове САД гдје је донијела обилан снијег и лед.

Олуја је учинила путовање тешким и опасним, ако не и немогућим, док су хиљаде домаћинстава остала без струје, а у неколико држава затворене су школе.

Упозорења на зиму и ледене олује остала су на снази за широки појас САД који је захватио простор од Тексаса преко Средњег запада до Нове Енглеске, саопштила је Национална метеоролошка служба (NBC).

Слика

Фото: Wbur

Више од 100 милиона људи у најмање 25 држава данас је под упозорењима о зимском невремену, јавио је CNN.

Штетна ледена олуја захватила дијелове Тексаса, Арканзаса и Кентакија. До сутра ујутру на појединим мјестима могло би да се накупи више од 1,25 центиметара леда, што би могло да изазове нестанке струје, оштећење дрвећа и опасне услове за путовање, упозорила је метеоролошка служба.

Након што је олуја јуче донијела велики снијег на Средњи запад, у неким дијеловима региона очекује се да ће данас и сутра пасти још око 15 центиметара.

Снијег ће бити праћен јаким вјетром који ће дувати брзином и до 56 километара на час који би могао значајно да смањи видљивост.

Школски окрузи у неколико држава, укључујући Тексас, Мичиген и Охајо, отказали су данас наставу. Школе у ​​Даласу затвориле су школе које је похађало 145.000 ученика за данас и сутра.

Видео: StormChasingVideo/Youtube

Више од 50.000 домова и предузећа у Тексасу и још 25.000 у Арканзасу остало је јутрос без струје.

Отказано је више од 1.000 летова на и са аеродрома у Даласу и Остину, а још 500 је отказано са и на Међународни аеродром у Чикагу. Укупно је отказано више од 4.000 летова.

Олуја ће снизити температуре. Највиша температура на многим мјестима широм равнице и долине Мисисипија биће између 20-40 степени испод просјека у наредних неколико дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
У пуцњави у Тексасу убијено 19 ђака и два наставника У пуцњави у Тексасу убијено 19 ђака и два наставника
Ђоковић би због одлуке градоначелника Њујорка ипак могао играти "US Open" Ђоковић би због одлуке градоначелника Њујорка ипак могао играти "US Open"
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    15h 45m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    14h 34m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    17h 11m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    17h 16m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    16h 44m
    0