Zvanično: Marija Ana Milinković produžila ugovor sa Interom i postala zvijezda Serije A!

11.09.2024. 11:57
3
IZVOR: katera.news

Poslije sjajne polusezone u Seriji A, Marija Ana Milinković je danas revidirala svoj postojeći ugovor sa crno-plavima i postala jedna od najplaćenijih igračica ikada s prostora Balkana. Novi trogodišnji ugovor s italijanskim gigantom je potvrda fantastičnog talenta Paljanke.

Marija, revidiranje i značajno povećanje ugovora poslije samo šest mjeseci s Interom je ogromno priznanje. Kako se osjećaš?

Presretna sam. Za mene je ovo dodatna motivacija da nastavim da se i dalje dokazujem. Znam da mogu još više i još bolje. Od trenutka kada sam stigla u Milano, sve je išlo tako brzo. Uživam u svakoj utakmici i osjećam da sam dio nečeg velikog, zadovoljna je Marija.

Inter je u prvom kolu s tobom kao komandantom odbrane pregazio Sampdoriju sa 5:0. Izgleda da je ove sezone Inter jedan od ozbiljnih kandidata za titulu u Italiji?

Ove sezone smo zaista u odličnoj formi i mislim da imamo sve što je potrebno da se borimo za titulu. Na terenu se osjećam odlično, posebno uz podršku saigračica i stručnog štaba, što mi daje dodatno samopouzdanje. Svaka pobjeda nam uliva još više vjere u ono što radimo i nadamo se da ćemo nastaviti ovako. Cilj nam je uvijek borba za vrh tabele i ja ću uvijek dati sve od sebe da Inter bude tamo gd‌je zaslužuje, kaže Milinković s osmijehom.

U Interu ne kriju zadovoljstvo zbog novog sporazuma s Milinković.

- Marija je već sada jedan od nosilaca naše ekipe. Od samog dolaska pokazala je nevjerovatan nivo posvećenosti i profesionalizma, što se jasno vidi na terenu. Svi u klubu je obožavamo kao osobu, a njena zrelost u igri i liderstvo daju nam sigurnost da će vrlo brzo postati jedna od najboljih evropskih igračica. Njena energija i želja za napredovanjem su nevjerovatne i s njom smo uvjereni da smo na pravom putu ka velikim uspjesima - izjavio je Leonardo Bonomi, sportski direktor Intera.

Marija, tvoj put od zime do danas bio je pun uspona i velikih odluka. Ko su ljudi čija ti je podrška bila najvažnija u ovom periodu?

- Zaista se osjećam presretno i zahvalna sam svima koji su bili uz mene na ovom putu. Svaki trener s kojim sam radila pomogao mi je da napredujem kao igračica. Brat Milan je moj najveći oslonac i često je uz mene, dok su mi mama i tata ogromna i svakodnevna podrška. Također, posebnu zahvalnost dugujem mom agentu Darku Mariću. On je sjajan u svom poslu, vidi sve unaprijed, pa je i znao kako da me usmjeri čak i kada sama nisam bila sigurna da li sam spremna za preseljenje i život u inostranstvu. Njegova podrška i podrška porodice bile su ključne kada sam konačno riješila da se preselim u Italiju. Sve što se sada dešava potvrda je da smo napravili pravu odluku, i zbog toga sam neizmjerno sretna, završila je Paljanka.

Čitav region će s ponosom pratiti Marijine igre i radovati se njenim novim uspjesima. S velikim očekivanjima vjerujemo da će Marija nastaviti da bude ključna figura i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. 

U isto vrijeme, nadamo se da će i mlade igračice koje su ovog ljeta ostvarile inostrane angažmane ubrzo pokazati svoj puni potencijal pa će i selektor Selver Hodžić imati ekipu za respekt za koju neće biti nedostižno da se plasira na neko od velikih evropskih ili svjetskih prvenstava u budućnosti.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Mrva 11.09.2024. 23:36
    Srećno, zaslužile su ovo i Marija i Ana
  • Generic placeholder image
    YU 4*** my QTH Pirot Avala Lovcen Evropa 11.09.2024. 20:46
    Pa vjerovatno je dobila imena po bakama!? E gledajte ovo prvu radioamatersku vezu uspostavio sam sa njenim dedom Milanom dok je jos zivio u Borovu,moj znak je bio YU1 ACC my name tititatatiti
  • Generic placeholder image
    Krcko 11.09.2024. 17:59
    Lijepo što je mlada Paljanka postigla na internacionalnom planu, ali odkud joj dva imena Ana-Marija, jeli to neka moda?
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 57m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 48m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 35m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 1m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 43m
    0