Zvezda zgromila FMP, najefikasniji meč Lazića u tri godine!

21.01.2024. 21:22
0
IZVOR: sport klub

Košarkaši Crvene zvezde su nedelju su u „Štark areni“ savladali FMP iz Železnika ubedljivim rezultatom 87:54 u okviru 17. kola ABA lige. Crveno-beli su na taj način došli do skora 15-2 u regionalnom takmičenju i dodatno se učvrstili na čelu tabele. Najefikasniji u redovima srpskog evroligaša bili su Branko Lazić i Jago Dos Santos sa po 17 poena.

Sa druge strane, FMP je doživeo treći poraz zaredom, pa je sada na skoru 5-12.

Od samog starta bila je evidentna razlika u kvalitetu dva tima, a domaćin je do prve dvocifrene prednosti (15:4) došao već u šestom minutu. Prišao je FMP pred poluvreme na šest poena zaostatka, ali je u drugom poluvremena vicešampion ABA lige ponovo uspostavio potpunu dominaciju.

U poslednjem periodu igra gostiju se potpuno raspala, naročito u poslednjoj četvrtini, a prednost tima Janisa Sferopulosa narasla je na više od 30 poena.

Branko Lazić je meč završio sa 17 poena – ubacio je kapiten crveno-belih četiri od šest šuteva iz igre, a imao je i dva skoka. Poslednji put kapiten i najtrofejniji igrač u istoriji Zvezde imao je 17 poena još u februaru 2021. godine. Tada je višestruki najbolji defanzivac ABA lige imao 17 poena u meču sa kragujevačkim Radničkim.

Jago Dos Santos nastavlja sa efikasnim partijama u mečevima u kojima mu je minutaža povećana – Brazilac je „Panterima“ ubacio 17 poena 6/12 iz igre, ali je imao i fantastičnih 14 asistencija.

Dobar meč odigrao je i novajlija Džavonte Smart – Amerikanac je imao 13 poena (5/11 iz igre) i 6 skokova. Luka Mitrović je dodao 12, a Rokas Gedraitis ubacio je 7.

U redovima FMP Železnika, za koji je igrao nekadašnji centar crveno-belih Ognjen Kuzmić (4p, 3sk), najefikasniji je bio još jedan bivši košarkaš Zvezde. Bojan Subotić je utakmicu završio sa 14 poena i po 3 skoka i asistencije u timu Stevana Mijovića.

Zvezda ni na ovom meču, baš kao ni protiv Baskonije u četvrtak, nije mogla da računa na svoj bekovski trojac. Utakmicu su zbog povreda propustili Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Nikola Topić.

Ovim trijumfom nastavila se kolosalna serija pobeda koju Crvena zvezda ima nad timom iz Železnika. Poslednji put FMP je pobedio tim sa Malog Kalemegdana još 18. maja 2011. godine, a od tada je svaki put slavila ekipa Zvezde. Trijumf u nedelju bio je ukupno 38. za crveno-bele.

Pre utakmice upriličen je minut ćutanja u čast pokojnog velikana srpske košarke – Dejana Milojevića.

Ulaz na utakmicu u „Štark areni“ bio je besplatan za svu decu do sedam godina (uz pratnju roditelja), kao i osnovce, srednjoškolsce i studente.

Zvezdu očekuju dva veoma bitna duela u predstojećoj sedmici. Prvo će Sferopulosov tim u četvrtak u Berlinu gostovati Albi, a potom tri dana kasnije u „večitom derbiju“ u ABA ligi igra protiv Partizana. FMP sledeću utakmicu igra za osam dana – „Panteri“ će gostovati Splitu.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši Crvene zvezde na današnji dan pre 50 godina osvojili Kup kupova Košarkaši Crvene zvezde na današnji dan pre 50 godina osvojili Kup kupova
Crveno-bijeli ponovo "bacili oko" na Kalinića Crveno-bijeli ponovo "bacili oko" na Kalinića
Janis Sferopulos odredio 12 igrača za Kup Radivoja Koraća Janis Sferopulos odredio 12 igrača za Kup Radivoja Koraća
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    13h 25m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    15h 44m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    16h 11m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    18h 51m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    11h 32m
    0