Звезда згромила ФМП, најефикаснији меч Лазића у три године!

21.01.2024. 21:22
0
ИЗВОР: sport klub

Кошаркаши Црвене звезде су недељу су у „Штарк арени“ савладали ФМП из Железника убедљивим резултатом 87:54 у оквиру 17. кола АБА лиге. Црвено-бели су на тај начин дошли до скора 15-2 у регионалном такмичењу и додатно се учврстили на челу табеле. Најефикаснији у редовима српског евролигаша били су Бранко Лазић и Јаго Дос Сантос са по 17 поена.

Са друге стране, ФМП је доживео трећи пораз заредом, па је сада на скору 5-12.

Од самог старта била је евидентна разлика у квалитету два тима, а домаћин је до прве двоцифрене предности (15:4) дошао већ у шестом минуту. Пришао је ФМП пред полувреме на шест поена заостатка, али је у другом полувремена вицешампион АБА лиге поново успоставио потпуну доминацију.

У последњем периоду игра гостију се потпуно распала, нарочито у последњој четвртини, а предност тима Јаниса Сферопулоса нарасла је на више од 30 поена.

Бранко Лазић је меч завршио са 17 поена – убацио је капитен црвено-белих четири од шест шутева из игре, а имао је и два скока. Последњи пут капитен и најтрофејнији играч у историји Звезде имао је 17 поена још у фебруару 2021. године. Тада је вишеструки најбољи дефанзивац АБА лиге имао 17 поена у мечу са крагујевачким Радничким.

Јаго Дос Сантос наставља са ефикасним партијама у мечевима у којима му је минутажа повећана – Бразилац је „Пантерима“ убацио 17 поена 6/12 из игре, али је имао и фантастичних 14 асистенција.

Добар меч одиграо је и новајлија Џавонте Смарт – Американац је имао 13 поена (5/11 из игре) и 6 скокова. Лука Митровић је додао 12, а Рокас Гедраитис убацио је 7.

У редовима ФМП Железника, за који је играо некадашњи центар црвено-белих Огњен Кузмић (4п, 3ск), најефикаснији је био још један бивши кошаркаш Звезде. Бојан Суботић је утакмицу завршио са 14 поена и по 3 скока и асистенције у тиму Стевана Мијовића.

Звезда ни на овом мечу, баш као ни против Басконије у четвртак, није могла да рачуна на свој бековски тројац. Утакмицу су због повреда пропустили Милош Теодосић, Немања Недовић и Никола Топић.

Овим тријумфом наставила се колосална серија победа коју Црвена звезда има над тимом из Железника. Последњи пут ФМП је победио тим са Малог Калемегдана још 18. маја 2011. године, а од тада је сваки пут славила екипа Звезде. Тријумф у недељу био је укупно 38. за црвено-беле.

Пре утакмице уприличен је минут ћутања у част покојног великана српске кошарке – Дејана Милојевића.

Улаз на утакмицу у „Штарк арени“ био је бесплатан за сву децу до седам година (уз пратњу родитеља), као и основце, средњошколсце и студенте.

Звезду очекују два веома битна дуела у предстојећој седмици. Прво ће Сферопулосов тим у четвртак у Берлину гостовати Алби, а потом три дана касније у „вечитом дербију“ у АБА лиги игра против Партизана. ФМП следећу утакмицу игра за осам дана – „Пантери“ ће гостовати Сплиту.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Јахорина и Црвена звезда приредили спектакл у Палама Јахорина и Црвена звезда приредили спектакл у Палама
Коди Милер Мекинтајер нови плејмејкер Црвене звезде! Коди Милер Мекинтајер нови плејмејкер Црвене звезде!
Звезда и званично шампион Звезда и званично шампион
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    11h 32m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    8h 4m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    13h 2m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    9h 11m
    0
  • За трен до блиставог купатила
    8h 28m
    0