“Zvjezdica” i fočanski muzičari prikupili 5.500 KM za Icu Lavicu

30.07.2021. 10:16
0
IZVOR: Radio Foča

Na dobrotvornoj uličnoj svirci Dječije igraonice „Zvjezdica“ na Trgu kralja Petra u Foči, na kojoj su nastupili fočanski muzičari, prikupljeno je 5.571 KM za liječenje djevojčice Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

Uz muzičku pratnju Darka Milanovića na gitari i Marka Radovića na klavijaturama, posjetioce i prolaznike na Gradskom trgu sinoć su lijepim glasom i hitovima domaćeg rokenrola i pop-roka oduševile talentovane učenice Srednjoškolskog centra Gorica Mlađenović, Marija Stanić, Tamara Radović, Mara Radović, Emilija Mastilo i Jana Vuković i nešto iskusniji pjevač Igor Mastilo.

Svirka je trajala dva sata i privukla je veliki broj šetača, koji su uživali u odličnoj interpretaciji hitova od Riblje čorbe, Sarsa, Pilota, Dina Merlina, Parnog valjka, Oktobra 1864 i drugih poznatih grupa.

Muzičar Igor Mastilo srećan je zbog velikog odziva građana.

- Nadam seda će se sve dobro završiti po Ivanu Bjelogrlić, da će skupiti dovoljno novca, a mi smo tu da učinimo koliko možemo - rekao je Mastilo.

Organizator svirke Zvjezdana Kulić kaže da muzika sama po sebi donosi ljubav.

- A ljubav želimo da pošaljemo Ivani Bjelogrlić za koju ovu veče Fočaci prikupljaju sredstva da joj omogućimo što brže ozdravljenje i da nam dođe čila, zdrava i vesela. Mnogo mi je drago što sam ostvarila saradnju sa talentovanim muzičarima našeg grada, koji su u velikom broju odazvali da smo tri dana mogli da pravimo ovu akciju - rekla je Kulićeva.

Ona je dodala da su Fočaci još jednom pokazali da su ljudi velikog srca, koji su uvijek spremni pomoći.

Ivanina borba traje od septembra 2018. godine kada joj je otkriven rak bubrega, koji se kasnije proširio na jetru i dio pluća.

Liječena je u Banjaluci, a zatim i u Parizu i kada se pomislilio da je uspjela da se izliječi, bolest se vratila i zahvatila cijelo plućno krilo i dijafragmu.

Uslijedilo je liječenje u Turskoj, a za nastavak terapija, kako je početkom ovog mjeseca saopštio Crveni krst Istočne Ilidže, potrebno je obezbijediti 100.000 KM.

Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na namjenski žiro ručun za Ivanu Bjelogrlić 154-102-9988-405-703 u Inteza Sanpaolo banci /Intesa Sanpaolo banka/ Sarajevo.

  • Za liječenje naše Ice Lavice potrebno oko 100.000 KM
    09.07.2021. 11:48

    Za dalje liječenje naše Ice Lavice potrebno je skupiti oko 100.000 KM.Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac istakao je da se akcija prikupljanja sredstava za Iv...

Istočno Sarajevo
Za liječenje naše Ice Lavice potrebno oko 100.000 KM

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sabor horova na platou Svetosavskog hrama Sabor horova na platou Svetosavskog hrama
Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 4m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 11m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    16h 53m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 3m
    0