Za liječenje naše Ice Lavice potrebno oko 100.000 KM

09.07.2021. 11:48
0
IZVOR: Katera

Za dalje liječenje naše Ice Lavice potrebno je skupiti oko 100.000 KM.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac istakao je da se akcija prikupljanja sredstava za Ivanino liječenje nastavlja.

On je pozvao sve ljude dobre volje da se priključe akciji kako bi se prikupila novčana sredstva za Icino dalje liječenje.

-  Crveni krst Istočna Ilidža sa organizacionim odborom i volonterima ubaciće „u petu“, pozvonićemo na svaka vrata i zvona, ići ćemo od predsjednika države do najmanje institucije, kako bi se u najkražem roku skupila novčana sredstava i spasio život malene Ivane – istakao je Skakavac.

S obzirom na to da opštinska organizacija ima pravo jednom godišnje da uključi humanitarni broj, to neće biti moguće, ali prema Skakavčevim riječima, postoji mogućnost da to uradi neko drugu udruženje.

Ivana Bjeloglić, hrabra lavica iz Istočnog Sarajeva, već dvije i po godine vodi tešku bitku za život, nakon što joj je dijagnostifikovan tumor bubrega, koji se nakon mnogih terapija ipak nastavio širiti.

Ivani je 2018. godine dijagnostikovan tumor na bubregu. Hrabro je prošla terapije u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, te operaciju u Beogradu, ali se bolest, nažalost, krajem 2019. godine proširila na pluća i jetru.

U decembru iste godine Ivana sa porodicom odlazi na liječenje u Pariz, na jednu od najboljih klinika za dječiju onkologiji.

Ivana i njeni roditelji su se nakon teške borbe koja je trajala godinu dana, 17. oktobra 2020. godine vratili svojoj kući u Istočno Sarajevo, srećni i uzbuđeni, jer je Ica bila potpuno izliječena.

Međutim, nedugo nakon toga na jednom od kontrolnih pregleda utvđeno je da se bolest vratila i da je zahvatila lijevo plućno krilo. U aprilu 2021. godine Ica odlazi u Tursku na operaciju, a ovoj hrabroj djevojčici tamo odstranjuju lijevo plućno krilo.

I nakon toga, zdravstveno stanje Ice Lavice bilo je vrlo teško.

U junu ove godine našoj Ici Lavica bolest je metastazirala i na dijafragmu, a hitnom operacijom odstranjena joj je dijafragma i ugrađen vještački organ.

Našoj Ici Lavici, našoj djevojčici čijim venama struji krv antičkih junaka i koja nas iznova i iznova uči o nevjerovatnoj borbi za život, potrebna je pomoć svih nas! 

Budimo svim srcem u nju i pomolimo se za njeno ozdravljenje jer je Ica naučila jedino da pobjeđuje!

Uplate na račun za pomoć Ivani Bjelogrlić možete izvršiti na transakcijski račun: 1541029988405703, broj računa: 884057-21-235830, račun otvoren u Intesa Sanpaolo banci BiH.

Uplate iz inostranstva:

IBAN: BA391541029988405703

SWIFT: UPBKBA22

PAYPAL: jelenkobjelogrlic@hotmail.com

  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
Srebrna plaketa grada Istočno Sarajevo posthumno dodijeljena Ivani Bjelogrlić Srebrna plaketa grada Istočno Sarajevo posthumno dodijeljena Ivani Bjelogrlić
U subotu pomen našoj Ici Lavici U subotu pomen našoj Ici Lavici
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    20h 18m
    2
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    2h 42m
    0
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    21h 31m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    22h 11m
    0
  • Kako je nekad izgledao čas fizičkog (FOTO)
    1h 46m
    0