Лавров: Референдуми се одржавају на препоруку Зеленског

24.09.2022. 20:37
0
ИЗВОР: srna.rs

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је вечерас на сједници Генералне скупштине УН у Њујорку да се референдуми у Луганској и Доњецкој Народној Републици, те регионима Запорожје и Харков одржавају на препоруку украјинског предсједника Владимира Зеленског.

- Запад негодује због референдума који се тренутно одржавају у Луганској и Доњецкој Народној Републици, те регионима Запорожје и Харков. Међутим, мјештани тих територија само су реаговали на чињеницу да им је то предсједник Украјине Владимир Зеленски препоручио у једном од својих интервјуа из августа прошле године - рекао је Лавров

Шеф руске дипломатије је подсјетио да је тада Зеленски савјетовао мјештанима Донбасада да иду у Русију, преноси “Раша тудеј”.

Лавров је указао на то да је Зеленски потом савјетовао сваком ко се осјећа као Рус да зарад своје дјеце и унучади да оде у Русију.

- Мјештани поменутих региона управо то и чине, носе своју земљу са њима - рекао је Лавров.

Референдум о питању уласка у састав Русије почео је у јуче у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Запорошкој и Херсонској области. Гласање ће трајати до уторка, 27. септембра.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 50m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 49m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 16m
    0
  • Радник пао са стуба и погинуо
    1h 43m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    9h 8m
    0