Лавров: Спријечити избијање новог великог рата

23.09.2023. 19:25
0
ИЗВОР: srna.rs

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров позвао је данас међународну заједницу да спријечи избијање новог великог рата.

- Данас, као и много пута у прошлости, човјечанство је поново на раскрсници. На нама је само да одредимо како ће се историја одвијати. Наш заједнички интерес је да спријечимо улазак у велики рат и коначни слом механизмс међународне сарадње које су створиле генерације претходника - рекао је Лавров током обраћања на Генералној скупштини УН.

Лавров је подсјетио да је генерални секретар УН Антонио Гутерес предложио иницијативу за одржавање Самита будућности сљедеће године. "Успјех овог подухвата може се обезбједити само кроз формирање правичне равнотеже интереса свих земаља чланица, у исто вријеме поштујући међувладину природу ове организације.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови руски региони ушли у састав Јужног војног округа Нови руски региони ушли у састав Јужног војног округа
Како су Срби оставили велики траг у историји Русије Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
Двије године од почетка специјалне војне операције у Украјини Двије године од почетка специјалне војне операције у Украјини
Најчитаније
 • Возачи одустају од вожње на плин
  23h 39m
  4
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  11h 22m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  9h 46m
  0
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  1h 53m
  0
 • Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер
  22h 50m
  0