Лавров упозорио Запад: Нашем стрпљењу долази крај

14.01.2022. 13:40
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је данас да ће, ако Запад одбије приједлоге Русије о безбједносним гаранцијама, Москва процијенити ситуацију и донијети одлуку узимајући у обзир све факторе и у интересу осигурања националне безбједности.

Лавров је на годишњој прес конференцији руског Министарства спољних послова рекао да одговор Русије, ако САД одбију да гарантују неширење НАТО-а, може бити веома различит, преноси РИА Новости.

- Не могу ништа да додам ономе што је предсједник Путин рекао... Одговор може бити веома различит, зависи од приједлога које ће наши војни стручњаци дати предсједнику Русије. Стога, сада не вриједи нагађати - рекао је Лавров.

Истакао је да Руска Федерација неће бесконачно чекати одговоре са Запада и да се Москва припрема за сваки развој догађаја док чека одговор САД и НАТО-а о безбједносним гаранцијама.

Навео је да одговори Запада морају бити писани.

- Понестало нам је стрпљења. Знате, ми смо веома стрпљиви. Међутим, доста смо се суспрезали, вријеме је да кренемо - рекао је Лавров и додао да Русија чека конкретне одговоре на своје приједлоге.

Руски министар је рекао да западне земље доприносе негативном развоју догађаја и да се конфликтни потенцијал гомила у свијету.

- Западне колеге одлучујуће доприносе оваквом негативном развоју догађаја, зацртале су курс који подрива архитектуру међународних односа засновану на Повељи УН и теже да међународно право замијене својим правилима - оцијенио је Лавров.

Додао је да НАТО наставља покушаје да вјештачки увуче Украјину и скандинавске земље у своје чланство.

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 20m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 34m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 24m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 39m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    10h 22m
    0