Лавров: Западне земље директни учесници рата против Русије

30.03.2023. 22:01
1
ИЗВОР: srna.rs

Западне земље су директни учесници рата против Русије, јер без њих сукоб у Украјини би одавно био окончан, изјавио је министар спољних послова Сергеј Лавров.

- Не можемо више да толеришемо политику Запада, који је поново одлучио да изабере нацистичку теорију и праксу како би овај пут објавио хибридни рат Руској Федерацији. Тај рат води украјинска војска по наређењу кијевског режима - рекао је Лавров.

Према његовим ријечима, украјински лидери сами признају да ће изгубити без наставка испоруке све офанзивнијег наоружања Украјини.

- Ово је карактеристично признање. То значи само једно, Запад је директна страна у овом рату. Без њега би он одавно био окончан што би омогућило да се отклоне пријетње које су се надвиле над руским говорним становништвом у Украјини након пуча 2014. године - рекао је Лавров за кубанску новинску агенцију "Пренса Латина".

Лавров је поновио да је у Украјини забрањено образовање на руском језику, употреба језика чак и у свакодневном животу, а камоли у медијима.

- Тај режим је Запад искористио не само да уништи све руско, што је одувијек, кроз историју ових земаља, постојало у савременој Украјини, већ и да створи директне пријетње безбједности Руске Федерације на њеној територији, укључујући и стварање војних база и друге инфраструктуре НАТО - нагласио је Лавров.

Он је рекао да Русија није имала друге опције након што су пропали сви покушаји да се постигне политичко рјешење кроз примјену споразума из Минска.

- Свако ко се интересује шта се дешава и ко је иоле објективан, одлично зна о чему се ради. У нашем случају, немамо шта да кријемо. Боримо се за безбједносне услове наше земље - рекао је Лавров и појаснио да се у специјалној војној операцији боре за судбине људи којима кијевски режим јавно пријети уништењем и проглашава их терористима, пренио је ТАСС.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mladen 31.03.2023. 07:12
    Исти сценарио у Украјини као и у бившој Југославији- словеначки, хрватски и муслимански екстремисти започели терор над српским народом и ЈНА потпомогнути истим наци западом. Само што је у Београду тада владао злоба издајник , агент цие и овејана комуњара и Српски народ доживјео геноцид од стране хитлеровог цвјеча, хрватског цвјеча и аустроугарских коњушара…
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    2h 51m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    20h 34m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    14h 51m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    21h 49m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    22h 25m
    0