Лазар Миовчић ученик генерације Основне школе „Јован Дучић“

06.06.2020. 11:47
0
ИЗВОР: Катера

Основна школа „Јован Дучић“ традиционално је, између четири кандидата, изабрала ученика генерације за 2019/20. годину, а то је ученик деветог разреда Лазар Миовчић.

Лазар Миовчић рођен је 18. јула 2005. године у Касиндолу – Источна Илиџа, од оца Небојше и мајке Вере.

Лазар је учествовао на свим нивоима такмичења из физике, математике, православне вјеронауке и носилац је Посебне дипломе из ових предмета. Такмичио се такође и из српског језика, информатике и хемије.

У овој школској години освојио је прво мјесто на Светосавском такмичењу из математике, у категорији деветог разреда. Ово такмичење традиционално организује Друштво математичара Републике Српске, на Филозофском факултету у Источном Сарајеву.

У новембру 2017. године учествовао је на првом онлајн колу на такмичењу из „Роботике“ у оквиру Спаркс Криејторс (Sparks Kreators) лиге, коју је организовао СПАРК пословни парк д.о.о. Удруга „Hello World Mostar“ из Мостара. Том приликом је заједно са другом из деветог разреда Димитријем Игњићем освојио прво мјесто у Регионалном центру, којем припада ова школа.

Лазар, поред редовног школовања, похађа и Музичку школу, гдје свира гитару и осваја бројне награде, а члан је и Теквондо клуба „Тигар“.

Слика

У марту 2018. године освојио је 3. награду у другој категорији, дисциплина гитара, на XXV такмичењу музичких школа Републике Српске.

У периоду од 2016. до 2019. године учествовао је на Међународном фестивалу гитаре „GUITAR FEST SARAJEVO EAST“.

Епитет успјешног спортисте доказао је на Државним првенствима, гдје је поред освајања медаља на Међународним турнирима, као вицепрвак БиХ постао кадетски репрезентативац државе БиХ.

Из Основне школе „Јован Дучић“ кажу да су поносни на Лазарове постигнуте резултате које је низао и што је у најбољем свјетлу представљао школу.

-Све похвале Лазаревим родитељима на изванредном кућном васпитању, јер су поставили одличне темеље на основу којих ће, овај млади човјек, градити своју будућност. Уз искрене честитке, желимо му много успјеха у даљем школовању и да настави научним путем, којим је кренуо под кровом наше школе – саопштено је из Основне школе „Јован Дучић“.

Коментари 0
Повезане вијести
Екипа „Стелекса“ побједник одбојкашког турнира у Касиндолу Екипа „Стелекса“ побједник одбојкашког турнира у Касиндолу
Екипа "Кафе Домино Пале" побједник турнира „Бошко Вујадин“ у Касиндолу Екипа "Кафе Домино Пале" побједник турнира „Бошко Вујадин“ у Касиндолу
На хуманитарном турниру ветерана прикупљено 2.148 КМ за Милоша Божовића (ФОТО) На хуманитарном турниру ветерана прикупљено 2.148 КМ за Милоша Божовића (ФОТО)
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  4h 22m
  6
 • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
  16h 33m
  0
 • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
  15h 48m
  2
 • Покренута истрага против странке Раме Исака
  16h 26m
  6
 • Суд БиХ одбио жалбу СНСД-а: Гласачки листић ПДП важећи
  20h 12m
  1