Lazar Miovčić učenik generacije Osnovne škole „Jovan Dučić“

06.06.2020. 11:47
0
IZVOR: Katera

Osnovna škola „Jovan Dučić“ tradicionalno je, između četiri kandidata, izabrala učenika generacije za 2019/20. godinu, a to je učenik devetog razreda Lazar Miovčić.

Lazar Miovčić rođen je 18. jula 2005. godine u Kasindolu – Istočna Ilidža, od oca Nebojše i majke Vere.

Lazar je učestvovao na svim nivoima takmičenja iz fizike, matematike, pravoslavne vjeronauke i nosilac je Posebne diplome iz ovih predmeta. Takmičio se takođe i iz srpskog jezika, informatike i hemije.

U ovoj školskoj godini osvojio je prvo mjesto na Svetosavskom takmičenju iz matematike, u kategoriji devetog razreda. Ovo takmičenje tradicionalno organizuje Društvo matematičara Republike Srpske, na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

U novembru 2017. godine učestvovao je na prvom onlajn kolu na takmičenju iz „Robotike“ u okviru Sparks Kriejtors (Sparks Kreators) lige, koju je organizovao SPARK poslovni park d.o.o. Udruga „Hello World Mostar“ iz Mostara. Tom prilikom je zajedno sa drugom iz devetog razreda Dimitrijem Ignjićem osvojio prvo mjesto u Regionalnom centru, kojem pripada ova škola.

Lazar, pored redovnog školovanja, pohađa i Muzičku školu, gdje svira gitaru i osvaja brojne nagrade, a član je i Tekvondo kluba „Tigar“.

Slika

U martu 2018. godine osvojio je 3. nagradu u drugoj kategoriji, disciplina gitara, na XXV takmičenju muzičkih škola Republike Srpske.

U periodu od 2016. do 2019. godine učestvovao je na Međunarodnom festivalu gitare „GUITAR FEST SARAJEVO EAST“.

Epitet uspješnog sportiste dokazao je na Državnim prvenstvima, gdje je pored osvajanja medalja na Međunarodnim turnirima, kao viceprvak BiH postao kadetski reprezentativac države BiH.

Iz Osnovne škole „Jovan Dučić“ kažu da su ponosni na Lazarove postignute rezultate koje je nizao i što je u najboljem svjetlu predstavljao školu.

-Sve pohvale Lazarevim roditeljima na izvanrednom kućnom vaspitanju, jer su postavili odlične temelje na osnovu kojih će, ovaj mladi čovjek, graditi svoju budućnost. Uz iskrene čestitke, želimo mu mnogo uspjeha u daljem školovanju i da nastavi naučnim putem, kojim je krenuo pod krovom naše škole – saopšteno je iz Osnovne škole „Jovan Dučić“.

Komentari 0
Povezane vijesti
O spomen-ploči u Kasindolu O spomen-ploči u Kasindolu
Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel
Dvanaestogodišnji učenik kamenom pogodio nastavnicu u glavu Dvanaestogodišnji učenik kamenom pogodio nastavnicu u glavu
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    23h 25m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    21h 39m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    19h 29m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    11h 54m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    17h 27m
    0