Лазар Ждрале сребрни на ЕЈУ купу

13.08.2023. 19:05
0
ИЗВОР: sportdc.net

Џудиста Рандорија, Лазар Ждрале, освојио је данас сребрну медаљу на ЕЈУ купу за јуниоре у Скопљу, у категорији до 81 килограма.

Ждрале је сјајно радио, па након што је био слободан у првом колу у другом је вазаријем савладао Ђорђа Миланова из Србије. Треће коло му доноси борбу против Давида Кучаве из Украјине, којег добија такођер вазаријем.

У полуфиналу је момак из Источног Сарајева радио против Швеђанина Пелеа Матсона и добио га ипоном, што му је омогућило финалну борбу против још једног репрезентативца Србије, Василија Грујичића. Србијанац је ипак бољи и Ждрале је морао да се задовољи сребрном медаљом, својом другом ЕЈУ у јуниорској конкуренцији.

Рандори је у Скопљу имао још двојицу џудиста, обојицу у категорији до 73 килограма, Петра Шкрбу и Дарка Топаловић. Топаловић је имао квалитетан наступ, савладао је Ђорђија Магдеског из Сјеверне Македоније, па Турчина Емреа Карадумана. У четвртфиналу га је зауставио Канађанин Лаша Тсатсалашвили и послао у репесаж, гдје добија Димитра Сотирова, а онда губи од Британца Лука Дејвиса, те тако завршава као седми. Петар Шкрба је доживио два пораза. Није имао среће у жријебу, па је налетио одмах на Американца Џека Јонезуку, који је касније освојио злато, да би у репесажу изгубио од Канађанина Артема Нејолова.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Зекићева сребрна, Лаловић бронзани на европском купу у Сарајеву Зекићева сребрна, Лаловић бронзани на европском купу у Сарајеву
Лаловић првак Републике Српске Лаловић првак Републике Српске
Лазаревић и Мијовић најуспјешнији на меморијалу "Винко Шамарлић" Лазаревић и Мијовић најуспјешнији на меморијалу "Винко Шамарлић"
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 12m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 7m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 55m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 1m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 29m
    0