Lazar Ždrale srebrni na EJU kupu

13.08.2023. 19:05
0
IZVOR: sportdc.net

Džudista Randorija, Lazar Ždrale, osvojio je danas srebrnu medalju na EJU kupu za juniore u Skoplju, u kategoriji do 81 kilograma.

Ždrale je sjajno radio, pa nakon što je bio slobodan u prvom kolu u drugom je vazarijem savladao Đorđa Milanova iz Srbije. Treće kolo mu donosi borbu protiv Davida Kučave iz Ukrajine, kojeg dobija također vazarijem.

U polufinalu je momak iz Istočnog Sarajeva radio protiv Šveđanina Pelea Matsona i dobio ga iponom, što mu je omogućilo finalnu borbu protiv još jednog reprezentativca Srbije, Vasilija Grujičića. Srbijanac je ipak bolji i Ždrale je morao da se zadovolji srebrnom medaljom, svojom drugom EJU u juniorskoj konkurenciji.

Randori je u Skoplju imao još dvojicu džudista, obojicu u kategoriji do 73 kilograma, Petra Škrbu i Darka Topalović. Topalović je imao kvalitetan nastup, savladao je Đorđija Magdeskog iz Sjeverne Makedonije, pa Turčina Emrea Karadumana. U četvrtfinalu ga je zaustavio Kanađanin Laša Tsatsalašvili i poslao u repesaž, gdje dobija Dimitra Sotirova, a onda gubi od Britanca Luka Dejvisa, te tako završava kao sedmi. Petar Škrba je doživio dva poraza. Nije imao sreće u žrijebu, pa je naletio odmah na Amerikanca Džeka Jonezuku, koji je kasnije osvojio zlato, da bi u repesažu izgubio od Kanađanina Artema Nejolova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Zekićeva srebrna, Lalović bronzani na evropskom kupu u Sarajevu Zekićeva srebrna, Lalović bronzani na evropskom kupu u Sarajevu
Lalović prvak Republike Srpske Lalović prvak Republike Srpske
Lazarević i Mijović najuspješniji na memorijalu "Vinko Šamarlić" Lazarević i Mijović najuspješniji na memorijalu "Vinko Šamarlić"
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    9h 38m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 34m
    0
  • Posljednji kondorov let
    22h 3m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    8h 38m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    5h 31m
    0