Лазаревић тврди да није убица и да је у вријеме ликвидације био у Бањалуци

12.09.2019. 09:38
0
ИЗВОР: Srpska.info

Црногорац Жељко Булатовић (55) убијен је прије пар дана у сачекуши испред зграде у Новом Саду.

Српски медији већ су објавили да се ради о ликвидацији из освете, јер је Жељко отац Александра Булатовића (31) којем се заједно са Сашом Видовићем (35) суди за убиство Мирослава Лазаревића 16. октобра 2016. године у Источном Сарајеву.

Жељко Булатовић је убијен хицем из пиштоља, а свједоци из околних зграда су чули бар један пуцањ и потом покушаје репетирања. Настрадали се доселио прије неколико мјесеци у зграду пред којом је упуцан.

Убиство се десило неколико сати након што је у Бањалуци у понедјељак завршен претрес у поновљеном суђењу Саши Видовићу И сину настрадалог Александру Булатовићу. Одбране су дале завршне ријечи, а пресуда је заказана за петак.

Стјепан Брацо Лазаревић из Источног Сарајева, отац убијеног Мирослава Лазаревића, за чију ликвидацију се суди Видовићу и Булатовићу, у изјави за Аваз демантовао је наводе српских медија те казао да он нема никакве везе с убиством у Новом Саду, гдје је упуцан Александров отац.

– У понедјељак сам све вријеме био на суђењу у Бањалуци. Ту сам, ако треба, дајте полиграфе, нисам границу прешао има десет година. Спреман сам гдје год ко хоће да одем, па и у Србију, да дам изјаву, нити имам везе с тим, нити знам да му је отац у Новом Саду, нити ме интересује. Нисам ја тај убица, нисам то био ни у рату. Спреман сам на сарадњу ко год хоће, отићи у СИПА ако треба – рекао је Стјепан Лазаревић потврдивши да га ниједна полицијска агенција још није контактирала, али је сигуран да ће га позвати.

За убиство његовог сина Видовић је раније био осуђен на 20 година, а Булатовић на 19 година робије. Врховни суд РС је ту пресуду укинуо и вратио предмет на поновљено суђење.

Мирослав Лазаревић (32), члан осуђиване аутомафије из Источног Сарајева, убијен је 16. октобра 2016. године у сачекуши. Злочин се догодио око два сата послије поноћи када су извршиоци на Лазаревића отворили ватру док се аутомобилом “голф 7” возио кроз Београдску улицу. Усмрћен је хицима из аутоматске пушке пронађене у “BMW X5”,који је запаљен у Алеји липа у Сарајеву. Чак 23 чахуре пронађене су на мјесту убиства Лазаревића.

Коментари 0
Повезане вијести
Убио супругу, па себе Убио супругу, па себе
Полиција о троструком убиству у Санском Мосту Полиција о троструком убиству у Санском Мосту
Ухапшен убица жене у Сарајеву Ухапшен убица жене у Сарајеву
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 24m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 6m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 34m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 4m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 55m
    1