Легенде Црвене Звезде и Борца у промоцији наталитета

03.09.2019. 14:38
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Представници Фондације "Дјеца нам се рађала" која за циљ има подизање свијести о важности повећања наталитета данас су у хотелу "Босна" у Бањалуци за 12. септембар најавили хуманитарну утакмицу између ветерана ФК "Црвена звезда" и ФК "Борац".

Утакмица ће бити одиграна на Градском стадиону у 17 часова, улаз је бесплатан, а увертира хуманитарној утакмици биће дуел љекара и новинара око 13 часова.

Пред бањалучком публиком заиграће фудбалски асови попут Драгана Џајића, Владимира Петровић Пижона, Јована Аћимовића, Станислава Карасија, Милоша Шестића, Душана Дулета Савића, Здравка Боровнице, браће Милка и Бошка Ђуровског и других.

За ФК „Борац“ и РС наступиће Жељко Бувач, Дамир Шпица, Стојан Малбашић, Оливер Јандрић, Дарко Љубојевић, Јован Шмања, Радмило Михајловић, Петар Јелић, Никола Никић и други.

Дамир Шпица, некадашњи капитен ФК "Борац" истакао је да је одушевљен што је у прилици да помогне и да је одмах обавио неколико позива својим некадашњим саиграчима који су такође потврдили долазак.

У ревијалном дијелу утакмице наступиће многе естрадне звијезде које су подржале рад фондације.

Из ове фондације искористили су прилику да позову све грађане да подрже ову акцију, те позивом на број 1432 донирају средства за рад фондације.

Према њиховим подацима, стопа наталитета у РС је у константном паду, а од 2011. године број живорођених је пао испод 10.000.

Владо Ђајић, предсједник фондације је рекао је да да су циљеви фондације промоција и поправљање ниске стопе наталитета.

- Наш задатак јесте да размотримо какви су проблеми у РС, колико је већи морталитет од наталитета, те да утврдимо зашто је то тако, које су методе да то поправимо, те допринесемо бољем развоју и опстанку РС - казао је Ђајић.

Према његовим ријечима, фондација ће се бавити и едукацијом становништва, побољшањем статуса породиља, односно трудница, мајки и дјеце у друштву, те ће утицати на званичне институције да се што више баве том темом.

Коментари 0
Повезане вијести
"Црвена звезда" освојила титулу првака "Црвена звезда" освојила титулу првака
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 0m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 56m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 40m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 52m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 25m
    0