Љекари иду у Хаг да прегледају Младића, предводи их Ђајић

12.02.2024. 15:24
3
ИЗВОР: rtrs.tv

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је да ће као неуролог предводити тим љекара који ће прегледати генерала Ратка Младића у притворској јединици у Хагу.

- Водим веома стручан тим доктора, професора, форензичара, кардиолога и начелника неурологије да утврдимо да ли су урађени сви налази који су били потребни и да ли генерал прима адекватну терапију - рекао је Ђајић.

Он је истакао да је циљ посјете тима љекара УКЦ-а да виде да ли има пропуста и да ли могу допринијети унапређењу здравственог стања генерала Младића, као и да се увјере у његово стање и виде да ли евентуално постоје претпоставке да се лијечи на неком другом мјесту.

Додао је да желе да утврде тачно стање у којем се генерал Младић налази и да предложе терапију.

Ђајић је подсјетио да љекари УКЦ-а већ имају искуства када је ријеч о посјетама и прегледима хашких оптуженика, попут Стојана Жупљанина и Миће Станишића.

Он је рекао да ће трошкове смјештаја и превоза сами платити.

- Генерал то заслужује. Заслужује подршку и поштовање читавог народа Републике Српске, а и нашег здравственог система - поручио је Ђајић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је данас да је важно да љекари УКЦ-а  Хагу прегледају генерала Младића како би утврдили његово право здравствено стање и одредили правовремено лијечење.

- Имајући у виду сва досадашња искуства гдје имамо велику сумње у поштене и часне намјере љекара у Хашком трибуналу, овом посјетом сазнаћемо право здравствено стање генерала Младића и бићемо сигурни у начин лијечења који они одреде генералу - рекао је Егић.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Milica 19.02.2024. 16:34
    Mile sram te bilo!Bas tvoje pare trose,mnogo imas.Nije mi jasno zasto objavljujete nebulozne komentare,psihicki oboljelih osoba.
  • Generic placeholder image
    Mile 12.02.2024. 21:17
    Trose moje pare. Ja sam rekao da Ratko i Radovan moraju u Hag
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 12.02.2024. 15:43
    Ima da ga Crta resetuje na fabrička
Повезане вијести
Страдање сарајевских љекара – Град у којем је убијена Хипократова заклетва Страдање сарајевских љекара – Град у којем је убијена Хипократова заклетва
Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића
Здравствено стање генерала Младића веома тешко Здравствено стање генерала Младића веома тешко
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 38m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 53m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 44m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 11m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 3m
    0