Ljekari idu u Hag da pregledaju Mladića, predvodi ih Đajić

12.02.2024. 15:24
3
IZVOR: rtrs.tv

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će kao neurolog predvoditi tim ljekara koji će pregledati generala Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu.

- Vodim veoma stručan tim doktora, profesora, forenzičara, kardiologa i načelnika neurologije da utvrdimo da li su urađeni svi nalazi koji su bili potrebni i da li general prima adekvatnu terapiju - rekao je Đajić.

On je istakao da je cilj posjete tima ljekara UKC-a da vide da li ima propusta i da li mogu doprinijeti unapređenju zdravstvenog stanja generala Mladića, kao i da se uvjere u njegovo stanje i vide da li eventualno postoje pretpostavke da se liječi na nekom drugom mjestu.

Dodao je da žele da utvrde tačno stanje u kojem se general Mladić nalazi i da predlože terapiju.

Đajić je podsjetio da ljekari UKC-a već imaju iskustva kada je riječ o posjetama i pregledima haških optuženika, poput Stojana Župljanina i Miće Stanišića.

On je rekao da će troškove smještaja i prevoza sami platiti.

- General to zaslužuje. Zaslužuje podršku i poštovanje čitavog naroda Republike Srpske, a i našeg zdravstvenog sistema - poručio je Đajić.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je danas da je važno da ljekari UKC-a  Hagu pregledaju generala Mladića kako bi utvrdili njegovo pravo zdravstveno stanje i odredili pravovremeno liječenje.

- Imajući u vidu sva dosadašnja iskustva gdje imamo veliku sumnje u poštene i časne namjere ljekara u Haškom tribunalu, ovom posjetom saznaćemo pravo zdravstveno stanje generala Mladića i bićemo sigurni u način liječenja koji oni odrede generalu - rekao je Egić.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Milica 19.02.2024. 16:34
    Mile sram te bilo!Bas tvoje pare trose,mnogo imas.Nije mi jasno zasto objavljujete nebulozne komentare,psihicki oboljelih osoba.
  • Generic placeholder image
    Mile 12.02.2024. 21:17
    Trose moje pare. Ja sam rekao da Ratko i Radovan moraju u Hag
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 12.02.2024. 15:43
    Ima da ga Crta resetuje na fabrička
Povezane vijesti
Stradanje sarajevskih ljekara – Grad u kojem je ubijena Hipokratova zakletva Stradanje sarajevskih ljekara – Grad u kojem je ubijena Hipokratova zakletva
Stvorena objektivna slika zdravstvenog stanja generala Ratka Mladića Stvorena objektivna slika zdravstvenog stanja generala Ratka Mladića
Zdravstveno stanje generala Mladića veoma teško Zdravstveno stanje generala Mladića veoma teško
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 40m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 35m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 23m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 29m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 57m
    0