Љетна сезона у Црној Гори превазишла очекивања

19.08.2021. 09:37
0
ИЗВОР: Срна

Љетна туристичка сезона у Херцег Новом превазишла је сва раније пројектована очекивања, иако је остварен мањи туристички промет у односу на укупан број гостију, рекао је предсједник општине Стеван Катић.

Он је изјавио да у Херцег Новом тренутно борави око 34.000 регистрованих туриста, као и да је највише гостију из Србије и Републике Српске, Федерације БиХ, Пољске, Мађарске, дјелимично из Русије.

Катић је навео да је љетња сезона превазишла сва очекивања која су пројектована у фебруару и марту.

- Тада смо говорили да бисмо били задовољни када би сезона била на неких 50 одсто од 2019, а сада смо на нивоу од око 95 одсто. Очекујем да ће и до краја августа бити позитиван тренд из 2019 - навео је Катић.

Он је изразио наду да ће се љетња туристичка сезона бити продужена, јер су све локалне самоуправе на приморју тешко функционисале у претходном периоду.

Катић је указао да је потрошња мања у односу на 2019. годину, због структуре гостију - мање их је из Русије и скандинавских земаља, а били су традиционални гости Херцег Новог.

- Смањена је платежна моћ туриста тако да имамо 20 одсто мањи туристички промет него 2019, а у односу на број гостију - објаснио је Катић и додао да се већ припремају за наредну туристичку сезону, а ради се и много пројеката за инфраструктуру.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    22h 56m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    22h 27m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 43m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 38m
    3
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 50m
    0