Љубо Бајић у рату остао без ноге, у миру без струје

01.06.2023. 10:09
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На само километар удаљен од центра Бањалуке Љуби Бајићу ни кривом ни дужном искључили су струју на три дана, због дуговања које је неко други направио. Љубо је, да ствар буде гора, у инвалидским колицима, па се једва сналазио сам по кући док није имао струју.

Љубо је био борац у рату, а због ратних дешавања изгубио је ногу због чега је остао у инвалидским колицима. Од државе није добио ништа, осим што му се у 21. вијеку због кривице других искључује струја.

И даље позитивног духа, бори се у вихору сиромаштва да преживи и остане досљедан свог хумора и жеље за животом.

Љубо каже да је струја и раније била искључена, а да се он као подстанар на Лауш доселио почетком мјесеца маја. 

– Неко је скинуо пломбу на сату тако да је то кривично дјело, по мом мишљењу. Не знамо ко је. Газда не зна ко је то урадио. Дошли су из "Електрокрајине" у петак у 9 навече и искључили струју, запломирали сат и тек јутрос су дошли да укључе – започиње причу Љубо.

Ниje, каже он, требалo бити толико без струје. Све им је због тога пропало. 

– Имао сам храну у фрижидеру, све ствари сам морао да бацим због тога. Нисам ја сам у питању. Нас има овдје пет подстанара. Испод мене има и мајка са двоје мале дјеце. То је све до "Електрокрајине". Ниje требалo да искључују струју, него кривично гонити онога ко је украо ту пломбу на сату, ако је украо. Нисмо ми, а онај ко то јесте, треба да се срами за своје поступке, јер је оставио петоро људи три дана без струје – каже Бајић.

Љубо истиче да је сва струја ишла преко стана, а да је газда на крају платио неких 700 марака дуговања.

– Што они нису одмах дошли и укључили, стварно не знам. Газда је одмах отишао у "Електрокрајину" и отплатио све дугове. Што се чекало до данас, не знамо – рекао је Бајић.

 

Бајића живот није мазио. Остао је без ноге, у инвалидским је колицима, а ипак се не предаје. Каже да осим што је у инвалидским колицима, има и дијабетес. 

– Што се тиче помоћи, требало би ми помоћи око набавке дрва, до зиме, овако, друга помоћ, не треба. Физички могу и некако сам, до тоалета. Ја сам био у дому годину и седам мјесеци, и онда сам видио да могу сам и нисам хтио више плаћати 700-800 марака мјесечно, кад могу сам да комуницирам и живим. Имам и комшија који дођу и помогну, оду у трговину – прича Бајић.

Бајић додаје да је са струјом сада све рјешено. Истиче да је била полиција, инспектори такође. Сматра да је ово што се дешавало кривично дјело.  

"Српскаинфо" је контактирала и "Електрокрајину" са питањем зашто је искључена струја на адреси Српских рудара 6. Истичу да је екипа “Електрокрајине” открила неовлаштену потрошњу електричне енергије и да је у питању покидана пломба на мјерном уређају и да је извршено самоукључење, због чега је извршено искључење бројила купца са мреже.

– Напомињемо да су на лице мјеста стигли и припадници полиције РС који су извршили увиђај, односно евидентирали предметни догађај. Дана 30. маја, „Електрокрајина“ је дотичном купцу обрачунала неовлаштену потрошњу у износу 7.159,19 КМ. Дана 31. маја, „Електрокрајина“ је по предметном налогу овлаштеног снабдјевача, извршила укључење купца на мрежу. Напомињемо да прикључење дотичног купца на мрежу и измирење његових према снабдјевачу истог ни у ком случају не ослобађа одговорности и обавезе измирења утврђене неовлаштене потрошње електричне енергије – истичу из “Електрокрајине”.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Бањалука: Жена скочила са зграде Бањалука: Жена скочила са зграде
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 7m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 12m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 21m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 0m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 28m
    0