Лукић: Чување идентитета гарант опстанка Републике Српске

23.09.2022. 16:08
5
ИЗВОР: katera.news

Професор Радомир Лукић, кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске и носилац листе коалиције Народна партија Српске - Дарко Бањац - ПУС - Прва СДС, рекао је да су три политичке странке одлучиле да формирају политичку коалицију и њу чине Народна партија Српске - Дарко Бањац, Покрет успјешна Српска и Прва СДС.

- Све три странке предводе нашој јавности познати и успјешни политичари и радници. Ту је Дарко Бањац, који предводи НПС, потом доктор Златко Максимовић који предводи Покрет успјешна Српска и на крају ту сам ја, који сам релативно познат јавности Републике Српске – рекао је он.

Он је навео да су ове три странке одлучиле да формирају политичку коалицију због тога што дијеле исте циљеве и исте вриједности.

- Међу нама су незнатне разлике, према томе нас није спојио некакав изборни интерес, мали и ситан, него су нас спојили идеје и циљеви за које се ми залажемо. На листи се налази пет кандидата, који су познати у својим срединама као честити, исправни, добри и успјешни људи – додао је.

- То су Милица Хршум, дипломирани криминалиста, Немања Кнежевић, професор физичког васпитања, ранији полицијски чиновник Миломир Батинић из Сокоца и Николина Аџић, дипломирани економиста – истакао је Лукић.

Он је позвао бираче да гласају за листу или за неког од кандидата по њиховом избору.

Оно што ми као будући народни посланици можемо да понудимо нашим бирачима у Републици Српској су сљедећи циљеви. На првом мјесту то је очување нашег српског идентитета који подразумијева све, од језика до обичаја. Ми нудимо очување Републике Српске и грчевито ћемо се борити за њу. Само Република Српска омогућава очување нашег историјског идентитета и историјског континуитета на овим просторима. Наш народ је познат као народ који не треба мир, ако је мир без слободе. Ми ћемо се борити и за народну слободу и за националну слободу, али и за мир у БиХ. Борићемо се да Република Српска не остане без било које нове надлежности, као што је остајала и у прошлости. Дакле, борићемо се за то да институције БиХ не овладају ниједном новом надлежношћу, али ћемо се исто тако борити да надлежности које је Републици Српској одузео уставни суд, а заједно са њим и високи представник, буду враћене јер су потпуно противно закону биле предате институцијама БиХ - рекао је Лукић.

Он је додао да ће се борити за то да Народна скупштина буде мјесто паметне, умне и искрене расправе, а не мјесто свађе.

- Борићемо се да Република Српска буде часнa институција која се брине о народним интересима. Тежићемо да се доноси законодавство које фаворизује на првом мјесту побољшање социјалног положаја свих запослених, а уз њих посебно борачке популације из нашег отаџбинског рата. Борићемо се за законодавство које стимулише привредни развој и доноси олакшице успјешним привредним колективитетима. Борићемо се за побољшање нашег образовања и његово уозбиљавање. Борићемо се за повећање наталитета кроз помоћ породицама са много дјеце и кроз помоћ онима који тек ступају у заједнички живот и добијају дјецу - истакао је Лукић.

Лукић је истакао да ће се борити и за снажне везе са Републиком Србијом, јер нико не може изградити неки нови "кинески зид" на Сави и Дрини који ће нас одијелити од браће и нашег народа.

- Република Српска ће опстати, а ми нећемо свој идентитет истрошити у неком имагинарном идентитету бошњаштва, босанства или грађанства. Побједићемо, то знам! - закључио је он.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Lukavica 25.09.2022. 14:37
    Svako bira koga ce podrzati... A ocigledno ovaj sto se potpisuje Pale, nije nista drugo nego bot neke od stranaka kome smeta sto se na Palama i Istocnom Sarajevu pojavila nova koalicija koja ce im pokupiti mali broj glasaca koji se nece prodati za 100 KM.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 25.09.2022. 12:45
    U demokratiji svako ima pravo da iznese svoje misljenje. Ukoliko je vama prof.Lukic idol samo naprijed,dozvolite da drugi imaju lose misljenje o njemu.
  • Generic placeholder image
    Mane 25.09.2022. 12:00
    A šta je pogrešno rekao? Profesor je sam sebe srozao i doveo u situaciju da ga niko ozbiljno ne računa ni za šta. Izgubio sve sporove u kojim je kao "pravni ekspert" zastupao Srpsku, svaki izbori u drugoj partiji! Politički konvertit, ko da više ili bolje reći ko da bilo šta, eto njega!
  • Generic placeholder image
    Nepal(e) 24.09.2022. 14:50
    Tako govoriti o profesoru Lukiću, je sramota paljanine
  • Generic placeholder image
    Pale 23.09.2022. 18:47
    Propali politicki covjek!
    Cuj poznati javnosti. 😄
Повезане вијести
Лукић, Кнежевић: Са очима упртим у симбол нашег идентитета, морамо очувати Републику Српску! Лукић, Кнежевић: Са очима упртим у симбол нашег идентитета, морамо очувати Републику Српску!
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    22h 25m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 43m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 10m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 58m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 19m
    0