Lukić: Čuvanje identiteta garant opstanka Republike Srpske

23.09.2022. 16:08
5
IZVOR: katera.news

Profesor Radomir Lukić, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i nosilac liste koalicije Narodna partija Srpske - Darko Banjac - PUS - Prva SDS, rekao je da su tri političke stranke odlučile da formiraju političku koaliciju i nju čine Narodna partija Srpske - Darko Banjac, Pokret uspješna Srpska i Prva SDS.

- Sve tri stranke predvode našoj javnosti poznati i uspješni političari i radnici. Tu je Darko Banjac, koji predvodi NPS, potom doktor Zlatko Maksimović koji predvodi Pokret uspješna Srpska i na kraju tu sam ja, koji sam relativno poznat javnosti Republike Srpske – rekao je on.

On je naveo da su ove tri stranke odlučile da formiraju političku koaliciju zbog toga što dijele iste ciljeve i iste vrijednosti.

- Među nama su neznatne razlike, prema tome nas nije spojio nekakav izborni interes, mali i sitan, nego su nas spojili ideje i ciljevi za koje se mi zalažemo. Na listi se nalazi pet kandidata, koji su poznati u svojim sredinama kao čestiti, ispravni, dobri i uspješni ljudi – dodao je.

- To su Milica Hršum, diplomirani kriminalista, Nemanja Knežević, profesor fizičkog vaspitanja, raniji policijski činovnik Milomir Batinić iz Sokoca i Nikolina Adžić, diplomirani ekonomista – istakao je Lukić.

On je pozvao birače da glasaju za listu ili za nekog od kandidata po njihovom izboru.

Ono što mi kao budući narodni poslanici možemo da ponudimo našim biračima u Republici Srpskoj su sljedeći ciljevi. Na prvom mjestu to je očuvanje našeg srpskog identiteta koji podrazumijeva sve, od jezika do običaja. Mi nudimo očuvanje Republike Srpske i grčevito ćemo se boriti za nju. Samo Republika Srpska omogućava očuvanje našeg istorijskog identiteta i istorijskog kontinuiteta na ovim prostorima. Naš narod je poznat kao narod koji ne treba mir, ako je mir bez slobode. Mi ćemo se boriti i za narodnu slobodu i za nacionalnu slobodu, ali i za mir u BiH. Borićemo se da Republika Srpska ne ostane bez bilo koje nove nadležnosti, kao što je ostajala i u prošlosti. Dakle, borićemo se za to da institucije BiH ne ovladaju nijednom novom nadležnošću, ali ćemo se isto tako boriti da nadležnosti koje je Republici Srpskoj oduzeo ustavni sud, a zajedno sa njim i visoki predstavnik, budu vraćene jer su potpuno protivno zakonu bile predate institucijama BiH - rekao je Lukić.

On je dodao da će se boriti za to da Narodna skupština bude mjesto pametne, umne i iskrene rasprave, a ne mjesto svađe.

- Borićemo se da Republika Srpska bude časna institucija koja se brine o narodnim interesima. Težićemo da se donosi zakonodavstvo koje favorizuje na prvom mjestu poboljšanje socijalnog položaja svih zaposlenih, a uz njih posebno boračke populacije iz našeg otadžbinskog rata. Borićemo se za zakonodavstvo koje stimuliše privredni razvoj i donosi olakšice uspješnim privrednim kolektivitetima. Borićemo se za poboljšanje našeg obrazovanja i njegovo uozbiljavanje. Borićemo se za povećanje nataliteta kroz pomoć porodicama sa mnogo djece i kroz pomoć onima koji tek stupaju u zajednički život i dobijaju djecu - istakao je Lukić.

Lukić je istakao da će se boriti i za snažne veze sa Republikom Srbijom, jer niko ne može izgraditi neki novi "kineski zid" na Savi i Drini koji će nas odijeliti od braće i našeg naroda.

- Republika Srpska će opstati, a mi nećemo svoj identitet istrošiti u nekom imaginarnom identitetu bošnjaštva, bosanstva ili građanstva. Pobjedićemo, to znam! - zaključio je on.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Lukavica 25.09.2022. 14:37
    Svako bira koga ce podrzati... A ocigledno ovaj sto se potpisuje Pale, nije nista drugo nego bot neke od stranaka kome smeta sto se na Palama i Istocnom Sarajevu pojavila nova koalicija koja ce im pokupiti mali broj glasaca koji se nece prodati za 100 KM.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 25.09.2022. 12:45
    U demokratiji svako ima pravo da iznese svoje misljenje. Ukoliko je vama prof.Lukic idol samo naprijed,dozvolite da drugi imaju lose misljenje o njemu.
  • Generic placeholder image
    Mane 25.09.2022. 12:00
    A šta je pogrešno rekao? Profesor je sam sebe srozao i doveo u situaciju da ga niko ozbiljno ne računa ni za šta. Izgubio sve sporove u kojim je kao "pravni ekspert" zastupao Srpsku, svaki izbori u drugoj partiji! Politički konvertit, ko da više ili bolje reći ko da bilo šta, eto njega!
  • Generic placeholder image
    Nepal(e) 24.09.2022. 14:50
    Tako govoriti o profesoru Lukiću, je sramota paljanine
  • Generic placeholder image
    Pale 23.09.2022. 18:47
    Propali politicki covjek!
    Cuj poznati javnosti. 😄
Povezane vijesti
Lukić, Knežević: Sa očima uprtim u simbol našeg identiteta, moramo očuvati Republiku Srpsku! Lukić, Knežević: Sa očima uprtim u simbol našeg identiteta, moramo očuvati Republiku Srpsku!
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    23h 25m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    1h 47m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    19h 52m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    22h 40m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    16h 1m
    0