Лутрија Српске криви сиромашне грађане за скромну добит

16.03.2021. 13:55
0
ИЗВОР: capital.ba

Лутрија Републике Српске и ову пословну годину планира да заврши без значајних резултата и предвиђају скромну добит на нивоу просјечне трафике од тек 55.000 марака, а за све криве сиромаштво грађана који "све теже задовољавају своје потребе или навике".

Као изговор за своје скромне резултате они наводе сиромашне грађане, слабу куповну моћ, пандемију и пословни амбијент.

- Већина грађана одустаје од било које куповине осим онога што је приоритетно и онога што задовољава најосновније животне потребе, храну, лијекове, огрев, комуналије и средства за хигијену. Конзументи наших игара, су готово у цјелости просјечни грађани, који из дијела личних примања који преостају након подмирења основних животних потреба, односно из дијела тзв. дискреционог дохотка, све теже задовољавају своје потребе или навике у сегменту који је предмет нашег пословања - наводе у „Лутрији Републике Српске“ у свом Плану пословања за 2021. годину.

Додају како без обзира на висину могућих добитака, уплате грађана константно падају.

- Ако се томе дода и чињеница да економски амбијент Републике Српске карактерише мало и неразвијено тржиште, те велика конкуренција као и незапосленост која се нарочито показала током ове пандемије као и висина џек потова свих игара лако је онда и схватити услове у којима је Лутрија РС а.д. пословала - покушавају да се оправдају у Лутрији.

Иако су услови за привређивање били исти и прије пет година, то тада није сметало „Лутрији“ да од Миле Радишића и његовог „Гранд Трејда“ купе пословни простор у центру Бањалуке за 3,2 милиона марака, пише портал Capital.

Иначе, приходи за 2021. годину планирани су у износу од 9,8 милиона КМ, од чега ће 5,1 милиона бити подијељено за добитке.

Расходи се процјењују на 4,4 милиона КМ од чега су највећи они за плате запослених и то 2,3 милиона марака.

Портал Capital подсјећа колико је управа „Лутрије Српске“ способна, да у корист томе најбоље говори то да су крајем прошле године били принуђени да се кредитно задуже како би исплатили обавезе и покрпили рупе у буџету.

Када је прошла година у питању, а како смо већ раније писали, добит је износила свега 38.500 КМ и пала је за скоро четири пута у односу на 2019. годину.

У „Лутрији Српске“ велике наде полажу у своје предузеће „ЕВЛ“ у којем имају већински удио, а које је према оцјени суда основано на незаконит начин.

Наиме, Лутрија је дала сагласност да предузеће из фирме у Бугарској наручи апарате за коцкање који ће бити плаћени 10,8 милиона марака.

Коментари 0
Повезане вијести
За годину дана три пута освојио лутрију За годину дана три пута освојио лутрију
„Огребао“ аутомобил који је салон продао јер га „Лутрија Републике Српске“ није платила „Огребао“ аутомобил који је салон продао јер га „Лутрија Републике Српске“ није платила
Словенац освојио 11 милиона евра у "Еуроџекпоту" Словенац освојио 11 милиона евра у "Еуроџекпоту"
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 1m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 32m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 48m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 55m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    10h 43m
    2