Магистрални пут Јабланица-Мостар спреман за саобраћај

09.10.2024. 10:25
0
ИЗВОР: Nezavisne

Завршене су активности на интервентној санацији магистралне цесте М-17, али због потраге за несталим особама те из сигурносних разлога цеста још увијек није пуштена у промет, потврдила је Фени федерална министарка промета и комуникација Андријана Катић.

У протекла четири дана ангажовано је више извођача на интервентним радовима санације, чишћења и омогућавања путне комуникације на магистралном путу М-17 Коњиц - Јабланица - Комадиново Врело.

-Магистрална цеста М-17 на дионици Јабланица - Грабовица је оспособљена за двосмјерни саобраћај, уз ограничење брзине, мјестимичну регулацију сигнализацијом, а све због сигурносних разлога. Овиме је завршена фаза интервентне санације магистралне цесте М-17, те захваљујемо свим извођачима радова који су у протекла четири дана уложили надљудске напоре како би осигурали путну комуникацију - рекла је министрица Катић.

-С обзиром на то да се свакодневно и даље трага за несталим особама уз сами магистрални пут, гдје је ангажована тешка механизација те велики број спасилаца, полицијских службеника и особља цивилне заштите, одлука о пуштању у саобраћај биће донесена тек када се испуне сви услови, у договору са надлежним службама МУП-а, Цивилне заштите и Општине Јабланица - наводи Катићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Хрватски спасиоци пронашли једну преживјелу особу Хрватски спасиоци пронашли једну преживјелу особу
Поплава носила куће у минути, мјештани спасавали голе животе Поплава носила куће у минути, мјештани спасавали голе животе
Расте број страдалих у Јабланици: Потрага за шесторо несталих особа Расте број страдалих у Јабланици: Потрага за шесторо несталих особа
Најчитаније
  • Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
    21h 50m
    10
  • Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
    23h 8m
    25
  • Сутра главни претрес против Амира Кујовића
    21h 3m
    6
  • Донесена наредба о отварању врећа са гласачким листићима и поновно бројање
    19h 8m
    1
  • Од 1. новембра јединствена накнада за обављање платних трансакција
    18h 35m
    0