Magistralni put Jablanica-Mostar spreman za saobraćaj

09.10.2024. 10:25
0
IZVOR: Nezavisne

Završene su aktivnosti na interventnoj sanaciji magistralne ceste M-17, ali zbog potrage za nestalim osobama te iz sigurnosnih razloga cesta još uvijek nije puštena u promet, potvrdila je Feni federalna ministarka prometa i komunikacija Andrijana Katić.

U protekla četiri dana angažovano je više izvođača na interventnim radovima sanacije, čišćenja i omogućavanja putne komunikacije na magistralnom putu M-17 Konjic - Jablanica - Komadinovo Vrelo.

-Magistralna cesta M-17 na dionici Jablanica - Grabovica je osposobljena za dvosmjerni saobraćaj, uz ograničenje brzine, mjestimičnu regulaciju signalizacijom, a sve zbog sigurnosnih razloga. Ovime je završena faza interventne sanacije magistralne ceste M-17, te zahvaljujemo svim izvođačima radova koji su u protekla četiri dana uložili nadljudske napore kako bi osigurali putnu komunikaciju - rekla je ministrica Katić.

-S obzirom na to da se svakodnevno i dalje traga za nestalim osobama uz sami magistralni put, gdje je angažovana teška mehanizacija te veliki broj spasilaca, policijskih službenika i osoblja civilne zaštite, odluka o puštanju u saobraćaj biće donesena tek kada se ispune svi uslovi, u dogovoru sa nadležnim službama MUP-a, Civilne zaštite i Opštine Jablanica - navodi Katićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Hrvatski spasioci pronašli jednu preživjelu osobu Hrvatski spasioci pronašli jednu preživjelu osobu
Poplava nosila kuće u minuti, mještani spasavali gole živote Poplava nosila kuće u minuti, mještani spasavali gole živote
Raste broj stradalih u Jablanici: Potraga za šestoro nestalih osoba Raste broj stradalih u Jablanici: Potraga za šestoro nestalih osoba
Najčitanije
  • Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću
    21h 52m
    10
  • Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
    23h 10m
    25
  • Sutra glavni pretres protiv Amira Kujovića
    21h 5m
    6
  • Donesena naredba o otvaranju vreća sa glasačkim listićima i ponovno brojanje
    19h 10m
    1
  • Od 1. novembra jedinstvena naknada za obavljanje platnih transakcija
    18h 37m
    0