Магла смањује видљивост на дионицима у котлинама и долинама ријека

15.09.2019. 09:19
0
ИЗВОР: Срна

Магла јутрос смањује видљивост на путевима у котлинама и долинама Саве, Уне, Дрине, Спрече, Врбаса и Лашве, па се возачима савјетује да возе опрезно, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Успорено се вози на релацији Шамац-Модрича због кретања вангабаритног превоза том релацијом, као и на дионици магистралног пута од Приједорске петље до Клашница гдје је у току санација коловоза.

Вангабаритни превоз кретаће се релацијом Шамац-Модрича до крајње дестинације Језеро два до сутра. Из АМС моле возаче да буду стрпљиви и поштују особе из пратње.

Радови на коловозу на дијелу магистралног пута од Приједорске петље до Клашница трају до 17 часова, а саобраћај се одвија једном траком, па се возачима савјетује да буду опрезни.

На подручју Бањалуке данас ће због одржавања 11. Брдске ауто трке “Награда Бањалуке” бити обустављен саобраћај на путу Траписти-Слатина, односно до превоја Крчмарице. Обустава ће трајати између 9 и 16 часова.

Још данас ће кроз кањон Тијесно, на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, од 11 до 11.45 часова долазити до обуставе саобраћаја због одржавања пењачког фестивала. Алтернативни правац је Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

На магистралном путу Бањалука-Прњавор, на дионици од хотела “Ћубић” до Клашница, као и у мјесту Бошковићи у току је санација коловоза, па се возачима савјетује опрез и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на ауто-путу Бањалука-Градишка, гдје је у току постављање наплатних станица “Александровац” и “Нова Топола”.

Режим у одвијању саобраћаја због радова је измијењен на магистралним путевима Котор Варош-Ободник, дионици Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, затим дионици Јоховац-Руданка, те на регионалном путу Лукавица-Пале и Обудовац Лончари.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре (Мачковац)-Челић и Шековићи-Цапарде, док је на локалном путу Свода-Брезици у општини Нови Град потпуно обустављен.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке од сутра, па до 8. октобра због радова ће бити обустављен саобраћај у Шарговачкој улици на дијелу од Суботичке до Поткозарске улице, а до 15. октобра не саобраћа се и у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Раковачких рудара према Мотикама.

У Федерацији БиХ радови се изводе у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, па у ноћним часовима долази до обуставе од пола часа послије поноћи до 4.30 ујутро.

Током дана на овом локалитету саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а због повремено појачане фреквенције возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Спорије се, због радова, саобраћа и на дионицама магистралних путева Коњиц-Јабланица, Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Коментари 0
Повезане вијести
Опасне дионице у Српској на којима вам је "глава у торби" Опасне дионице у Српској на којима вам је "глава у торби"
У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле
Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    12h 36m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    13h 20m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    17h 25m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    17h 29m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    2h 56m
    0