Маикин побједник прве етапе ,,Трке кроз Србију“

01.09.2020. 20:26
0
ИЗВОР: is-radio.com

Побједник прве етапе ,,Трке кроз Србију“ је Роман Маикин који вози за тим „Cambodia cycling academy“. Слободно се може рећи да је Рус био најиздржљивији гладијатор у етапи од Јахорине до Златибора која је по тежини сигурно била пандан најтежим етапама на највећим свјетским тркама.

Маикин је у узбудљивом финишу, послије 170 километара, одспринтао Шпанца Рохера Оливераса, те Чеха Војтеха Репу, задуживши жуту мајицу намијењену најбољем у генералном пласману. Иако су преостале двије етапе доста лакше, имаће много посла да остане ту гдје јесте.

– Одлично сам се осјећао јер сам се психички спремио за тежак дан. Било је врло напорно, стаза је крила много замки које сам на срећу савладао. Врло сам срећан, јер ми је ово прва побједа у посљедње три године. Имам шансу да задржим жуту мајицу, али је у бициклизму сваки дан другачији и не може да се предвиди. Моје колеге из тима имали су много пехова, па нисам сигуран колико ће моћи да ми помогну, али ћу свакако дати све од себе да сачувам мајицу – рекао је Маикин.

Жуту мајицу и побједнички пехар уручио му је први човјек Чајетине Милан Стаматовић.

– Срећан сам што смо и ове године дочекали бициклисте. Било је заиста лијепо, велика је ово ствар за наш туризам и трудићемо се да у будућности останемо на рути ове престижне трке – рекао је Стаматовић.

Слика

Посебна атракција јубиларног издања јесте прелазак бициклиста преко моста Мехмеда-паше Соколовића, чувене Ћуприје у Вишеграду у којем се окупило много становника како би присуствовали историјском догађају.

– Идеја да пређемо преко моста јавила се спонтано у тренутку док смо обилазили стазу, јавио сам се начелнику Вишеграда Младену Ђуровићу и пристао је уз констатацију да је то одлична идеја. Мисија трке осим борбе бициклиста за UCI бодове, јесте да промовишемо све најљепше што имамо, а Јахорина, Златибор, мост у Вишеграду и Мећавник свакако то јесу – рекао је директор трке Владимир Куваља.

Другог дана, у сриједу, такмичаре очекује много лакша етапа од Мионице до Пожаревца (старт у 12 часова), а док је у четвртак на програму такође етапа која фаворизује спринтере од Зрењанина до Новог Сад.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђорђе Лазаревић предводи тим Српске на "Трци кроз Србију" Ђорђе Лазаревић предводи тим Српске на "Трци кроз Србију"
Качмареку жута мајица Качмареку жута мајица
Пољак побједник друге етапе Пољак побједник друге етапе
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 20m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 53m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 19m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 32m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 1m
    3