Качмареку жута мајица

07.09.2020. 18:26
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Побједник 14. издања бициклистичке трке Београд – Бањалука је члан екипе Мазовја срце Пољске Јакуб Качмарек.

Он је пред посљедњу етапу која је вожена данас од Дервенте до Бањалуке имао 18 секунди више од Романа Маркеза Мартија и на крају је успио да задржи жуту мајицу која припада коначном побједнику.

"Врло сам срећан, екипа је одрадила одличан посао, али никада се не задовољаван урађеним. Већ за неколико дана је нова трка. Организација је одлична, све ми се свидјело и све је било на највишем нивоу", рекао је Качмарек.

Поменута посљедња етапа је припала је Силвестеру Јанишевском из пољске екипе Востер. Он је славио испред и Глеба Брусевскија из Вино Астана тима, те члана шпанске Керн фарме Енрикеа Унзуеа Санза.

Бањалучанин Душан Калаба који наступа за репрезентацију Србије освојио је црвену мајицу која је намијењена најбољем спринтеру, а чији је покровитељ "Глас Српске", док је плава мајица, намијењена најбољем брдском возачу припала Мики Хемингу из екипе Малоја пушбајкерс.

"Сјајно се осјећам, али ми је мало криво што нисам успио да освојим и плаву мајицу која ми је измакла за поен. Могао сам можда и мало боље у финишу ове посљедње етапе, али сам срећан и задовољан што сам у свом граду остварио одличан резултат", рекао је Калаба.

Бијела мајица, намјењена најбољем возачу до 23 године припала је Данилу Проницкију из екипе Вино Астана.

Бициклистичка трка Београд – Бањалука и ове године је вожена у четири етапе и такмичари су прешли укупно 620 километара. Бициклисти су током четири дана прошли кроз 11 градова Србије и Републике Српске. Подсјетимо, побједник треће етапе (вожена од Теслића до Прњавора) ове бициклистичке трке је био члан шпанске Керн фарме Енрике Унзуе Санз. Друга етапа (од Бијељине до Власенице) припала је бициклисти Мазовја срце Пољске Јакубу Качмареку, док је најбржи у првој етапи (од Београда до Бијељине) био Хавијер Кањељас Санчез из шпанске екипе Каха рурал.

Генерални покровитељ бициклистичке трке је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђорђе Лазаревић предводи тим Српске на "Трци кроз Србију" Ђорђе Лазаревић предводи тим Српске на "Трци кроз Србију"
Бициклисти широм свијета бирају коју ће домаћу воду пити током Свјетског првенства у Источном Сарајеву Бициклисти широм свијета бирају коју ће домаћу воду пити током Свјетског првенства у Источ...
Пољак побједник друге етапе Пољак побједник друге етапе
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    20h 53m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    10h 6m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    9h 37m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    10h 0m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    5h 53m
    0