Мајка поклонила бубрег ћерки и дала јој шансу за нови живот

05.02.2024. 10:10
0
ИЗВОР: telegraf.rs

На Клиници за кардиохиругију нишког Универзитетског клиничког центра ове недјеље обављена је прва трансплантација бубрега у 2024. години и то захваљујући томе што је мајка Виолета донирала бубрег својој ћерки Анђелији (30), саопштио је директор Клинике за кардиохирургију др Драган Милић.

- Наш народ не каже улудо да је једна мајка... Мама Виолета поклонила је бубрег својој ћерки Анђелији и тако јој подарила шансу за нов и нормалан живот. Мамин бубрег је код Анђелије вратио у нормалу изразито повишене преоперативне вредности креатинина и уреје (параметри који показују функцију бубрега) са 530 и 31 на 113 и 5 и то за непуна 4 дана - истакао је др Милић у објави на својој Фејсбук страници.

Према Милићевим ријечима, др Бранка Митић главни је и једини "кривац" што програм трансплантације бубрега и даље живи и опстаје у УКЦ Ниш и поред бројних проблема које она успјешно и стоички рјешава.

- Успешна трансплантација бубрега, поред многих изазова који увек могу довести до тешких компликација, била би немогућа без добре и темељите припреме "пара" који се подвргава трансплантацији. Мама Виолету и ћерку Анђелију др Бранка припремала је чак осам месеци за трансплантацију како би сви предуслови били ту. Наших пет хируршких сати не би били могући без докторкиних Бранкиних осам месеци. Хвала др Бранки и мами Виолети што су омогућили Анђелији нови почетак, а сви ми са клинике желимо им сву срећу у животу - истакао је др Милић.

Подржимо програм трансплантације, додао је др Милић, како би помогли свим оним болесницима који чекају своју шансу за нов почетак.

Пише: Драгана Коцић

Коментари 0
Повезане вијести
Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке
Џудистима Спарте четири одличја у Нишу Џудистима Спарте четири одличја у Нишу
Након дугог трагања пронађен гроб мајке Моме Капора Након дугог трагања пронађен гроб мајке Моме Капора
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 44m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 53m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 58m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    28m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 41m
    0