Majka poklonila bubreg ćerki i dala joj šansu za novi život

05.02.2024. 10:10
0
IZVOR: telegraf.rs

Na Klinici za kardiohirugiju niškog Univerzitetskog kliničkog centra ove nedjelje obavljena je prva transplantacija bubrega u 2024. godini i to zahvaljujući tome što je majka Violeta donirala bubreg svojoj ćerki Anđeliji (30), saopštio je direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić.

- Naš narod ne kaže uludo da je jedna majka... Mama Violeta poklonila je bubreg svojoj ćerki Anđeliji i tako joj podarila šansu za nov i normalan život. Mamin bubreg je kod Anđelije vratio u normalu izrazito povišene preoperativne vrednosti kreatinina i ureje (parametri koji pokazuju funkciju bubrega) sa 530 i 31 na 113 i 5 i to za nepuna 4 dana - istakao je dr Milić u objavi na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema Milićevim riječima, dr Branka Mitić glavni je i jedini "krivac" što program transplantacije bubrega i dalje živi i opstaje u UKC Niš i pored brojnih problema koje ona uspješno i stoički rješava.

- Uspešna transplantacija bubrega, pored mnogih izazova koji uvek mogu dovesti do teških komplikacija, bila bi nemoguća bez dobre i temeljite pripreme "para" koji se podvrgava transplantaciji. Mama Violetu i ćerku Anđeliju dr Branka pripremala je čak osam meseci za transplantaciju kako bi svi preduslovi bili tu. Naših pet hirurških sati ne bi bili mogući bez doktorkinih Brankinih osam meseci. Hvala dr Branki i mami Violeti što su omogućili Anđeliji novi početak, a svi mi sa klinike želimo im svu sreću u životu - istakao je dr Milić.

Podržimo program transplantacije, dodao je dr Milić, kako bi pomogli svim onim bolesnicima koji čekaju svoju šansu za nov početak.

Piše: Dragana Kocić

Komentari 0
Povezane vijesti
Tijela žene i djeteta pronađena u koritu rijeke Miljacke Tijela žene i djeteta pronađena u koritu rijeke Miljacke
Džudistima Sparte četiri odličja u Nišu Džudistima Sparte četiri odličja u Nišu
Nakon dugog traganja pronađen grob majke Mome Kapora Nakon dugog traganja pronađen grob majke Mome Kapora
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    51m
    8
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    21h 0m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    22h 5m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    15h 48m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    12h 2m
    0