Мајка пријавила кћерку, јер је цурицу оставила закључану у стану данима

23.09.2020. 11:40
0
ИЗВОР: Srpska.info

Драгана М. (21) из Смедерева ухапшена је због сумње да је своје дијете, које још нема двије године, закључавала у кућу и остављала само по неколико дана!

Њу је пријавила мајка, тренутно се сумњичи за кривично дјело запуштање и злостављање малољетне особе, а уколико буде оптужена пријети јој казна до три године затвора.

Према сазнањима “Блица” ово несвакидашње злостављање дјетета откривено је прије неколико дана.

– Мајка осумњичене је знала да кћерка не брине баш о дјетету, које је прије непуне двије године родила ванбрачно. Због тога је жена имала обичај да кћерку контролише, стално је зове и провјерава гдје је, како је дијете, у ствари њено унуче. Такође је имала обичај да се ненајављено појави и провјери како кћерка брине о дјетету – сазнаје “Блиц” од извора блиског истрази.

Прије неколико дана мајка осумњичене је упорно звала кћерку, која међутим није одговарала на позиве.

– Како добро познаје своју кћерку, жена се узнемирила, уплашила за унуче. Отрчала је до стана гдје је ћерка живјела са својим дјететом. Из стана је допирао плач. Имала је кључ од стана, откључала је браву и ушла. Унутра је затекла гладно, прљаво, уплашено унуче. Нико не жели ни да помисли шта би било са дјететом да је рецимо избио пожар или нешто слично – прича наш извор.

Нахранила дијете, па позвала Центар за социјални рад

Жена је узела унуче да би га смирила, нахранила и окупала, и позвала полицију и пријавила да њене кћерке нема. Одмах по пријави полиција је обавијестила надлежно тужилаштво и Центар за социјални рад.

Почела је потрага за најблаже речено несавјесном и немарном мајком, која се и даље није јављала на позиве. Послије неколико дана мајка је нађена и ухапшена у Смедереву. Одмах јој је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведена основном јавном тужиоцу у Смедереву.

Гдје је била протеклих дана, од момента када је оставила дијете закључано у стану до тренутка када ју је полиција нашла у Смедереву и ухапсила, за сада није познато, јер Драгана М. није жељела да прича шта је радила сво то вријеме и са киме је била, преноси Блиц.

Дијете тренутно код баке

Дијете је, како сазнајемо, тренутно код баке. О овом запуштању и занемаривању је обавијештен и надлежни Центар за социјлни рад, који ће такође спровести истрагу о родитељској подобности Драгане Мирковић и одлучити да ли ће можда дијете дати на старање њеној мајци или можда га смјестити у хранитељску породицу.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 31m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 51m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    3h 4m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 58m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    17h 55m
    0