Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице

05.12.2023. 09:39
2
ИЗВОР: Танјуг

Непосредно након што је објављена вијест да је малољетна Вања Ђорђевска, која је претходно отета, убијена и закопана недалеко од Скопља, на друштвеним мрежама се појавила петиција којом се тражи смртна казна за починиоце овог злочина, коју је до сада потписало више од 15.000 људи.

Петиција под називом "Смртна казна за Вањине убице" се дијели на друштвеним мрежама, а истовремено са свих страна долазе позиви на најстроже кажњавање починилица.

Тражећи правду, грађани Сјеверне Македоније кажу да је и доживотни затвор за починиоце премала казна.

Четрнаестогодишња Вања Ђорђевска је отета и за њом је седам дана трагао готово цијели регион, да би за викенд било саопштено да је убијена и да је њено тијело пронађено закопано недалеко од Скопља.

Надлежни су на јучерашњој конференцији за новинаре саопштили да је Вања убијена на бруталан начин, да је након отмице стављена у врећу за спавање, а да је на мјесту злочина у њу пуцано из ватреног оружја, док су јој ноге и руке биле везане. Она је потом закопана.

Три особе су притворене због сумње да су учествовали у овом злочину, као и Вањин отац који се сумњичи да је отмичарима и убицама одао информације о томе када ће она бити сама. Главно осумњичени за овај злочин Љ.П. је у бјекству и за њим је расписана међународно потјерница.

Како је саопштено, мотив овог бруталног убиства је наводно користољубље.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 06.12.2023. 18:35
    Smrt vjesanjem za sve koji su ucestvovali u ovom zlocinu.
  • Generic placeholder image
    Hari 05.12.2023. 11:24
    Smrtna kazna je prava kazna za monstrouzne ubice i manijake, druge nema. Kakav doživotni zatvor, čista glupost i šteta za građane da iz svog džepa finansiraju njihovo izdržavanje u zatvoru. Samo fukare po kratkom postupku u istom stilu kako su i oni presudili nedužnom mladom ljudskom biću.
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 0m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 55m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 43m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 49m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 17m
    0