Makedonci traže smrtnu kaznu za ubistvo djevojčice

05.12.2023. 09:39
2
IZVOR: Tanjug

Neposredno nakon što je objavljena vijest da je maloljetna Vanja Đorđevska, koja je prethodno oteta, ubijena i zakopana nedaleko od Skoplja, na društvenim mrežama se pojavila peticija kojom se traži smrtna kazna za počinioce ovog zločina, koju je do sada potpisalo više od 15.000 ljudi.

Peticija pod nazivom "Smrtna kazna za Vanjine ubice" se dijeli na društvenim mrežama, a istovremeno sa svih strana dolaze pozivi na najstrože kažnjavanje počinilica.

Tražeći pravdu, građani Sjeverne Makedonije kažu da je i doživotni zatvor za počinioce premala kazna.

Četrnaestogodišnja Vanja Đorđevska je oteta i za njom je sedam dana tragao gotovo cijeli region, da bi za vikend bilo saopšteno da je ubijena i da je njeno tijelo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.

Nadležni su na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštili da je Vanja ubijena na brutalan način, da je nakon otmice stavljena u vreću za spavanje, a da je na mjestu zločina u nju pucano iz vatrenog oružja, dok su joj noge i ruke bile vezane. Ona je potom zakopana.

Tri osobe su pritvorene zbog sumnje da su učestvovali u ovom zločinu, kao i Vanjin otac koji se sumnjiči da je otmičarima i ubicama odao informacije o tome kada će ona biti sama. Glavno osumnjičeni za ovaj zločin Lj.P. je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodno potjernica.

Kako je saopšteno, motiv ovog brutalnog ubistva je navodno koristoljublje.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 06.12.2023. 18:35
    Smrt vjesanjem za sve koji su ucestvovali u ovom zlocinu.
  • Generic placeholder image
    Hari 05.12.2023. 11:24
    Smrtna kazna je prava kazna za monstrouzne ubice i manijake, druge nema. Kakav doživotni zatvor, čista glupost i šteta za građane da iz svog džepa finansiraju njihovo izdržavanje u zatvoru. Samo fukare po kratkom postupku u istom stilu kako su i oni presudili nedužnom mladom ljudskom biću.
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke
Najčitanije
  • Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
    23h 12m
    3
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    3h 48m
    4
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    3h 30m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    20h 58m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    18h 5m
    0