Малољетници хрле да отворе рачуне, али их враћају са шалтера

07.07.2022. 09:28
3
ИЗВОР: mojabanjaluka.info

Бањалучки малољетници направили су пометњу у једној банци када су без пратње родитеља дошли да отворе рачун како би се могли пријавити за новчану помоћ Министарства финансија Републике Српске.

Јуче је почела онлајн регистрација за 100 КМ, а у пријави је неопходно навести и број рачуна у банци на који ће новац бити уплаћен. Млади од 16 и 17 година су пожурили у банку да отворе трансакциони рачун на своје име, а на шалтеру су им рекли да то није могуће.

- Исти дан сам отишао у банку да отворим рачун како бих се могао регистровати, али су ми на шалтеру рекли да то није могуће јер сам малољетан - испричао  је за портал мојабањалука.инфо један грађанин.

Из НЛБ банке су  дали упутства на који начин грађани од 16 и 17 година могу да отворе трансакциони рачун.

- За отварање рачуна на име малољетне особе родитељ или старатељ прилаже копију своје личне карте и родни лист малољетне особе. Сви ученици и студенти, уз потврду и увјерење о редовном школовању или копију индекса имају могућност отварања рачуна - казали су у НЛБ банци.

Постојале су и недоумице да ли новац може бити уплаћен на рачун родитеља. Из Министарства финансија Владе Републике Српске су појаснили да рачун мора бити на име особе која се региструје за новчану помоћ.

- Неопходно је да рачун буде на име подносиоца пријаве. Дакле, не може се новац уплатити на рачун родитеља - истакли су.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Socijalni slučajevi 08.07.2022. 22:48
    100 KM po kom osnovu. Socijalna bijeda.
    Mladi javite se u narodnu kuhinju, ako ste bijeda. 100 KM je 20 obroka
  • Generic placeholder image
    Ivče 08.07.2022. 12:38
    Ja sam aplicirala u ime sina, stavila moj račun u banci.Jutros sin otvorio račun i poslali smo da se poništi prijava, nikakvu povratnu informaciju nemamo a ne može se aplicirati ponovo. Zovemo min. Finansija RS spuštaju nam slušalicu🙄🙄🙄
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 07.07.2022. 16:23
    Sto bi radili prosto kada može i komplikovano,najbolje da banka uzme naknadu za otvaranje računa.Sve se izgleda mora ispilitizovati pogotovu pred izbore. Ali ipak stoja je stoja.
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 29m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 4m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 3m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 30m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 22m
    0