Малта даје туристима до 200 евра да остану три дана

10.04.2021. 11:53
0
ИЗВОР: Тanjug

У жељи да оживи своју туристичку индустрију, Малта планира да понуди страним посјетиоцима и до 200 евра ако остану најмање три дана на медитеранском острву овог љета, изјавио је данас министар туризма Клејтон Бартоло.

Бартоло је рекао да ће, када већина антипандемијских мјера буде укинута до 1. јуна, туристима који резервишу љетни одмор директно преко локалних хотела бити поклоњен новац, преноси Ројтерс.

Бартоло је рекао да ће туристи који резервишу смјештај у хотелу са пет звјездица добити 100 евра од туристичке управе Малте, а хотел ће додати још 100.

У сличном аранжману они који се одлуче за хотел са четири звјездице добиће укупно 150 евра, а они који резервишу хотел са три звјездице добиће 100 евра.

Подаци Свјетског савјета за путовања и туризам показују да туристичка индустрија директно и индиректно чини више од 27 одсто економије Малте, али је тај сектор угрозила пандемија ковид-19.

Земља је привукла више од 2,7 милиона страних посјетилаца у 2019. години, али бројке су опале за више од 80 одсто од почетка пандемије вируса корона у марту 2020. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Јапан отвара границу за туристе након више од двије године Јапан отвара границу за туристе након више од двије године
Неколико српских туриста заглављено у Албанији, један преминуо Неколико српских туриста заглављено у Албанији, један преминуо
Планове туриста из Српске не ремете ни ајкуле Планове туриста из Српске не ремете ни ајкуле
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    16h 39m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 12m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    23h 4m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 12m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 9m
    0