Маратонац и бициклиста ће прећи 2.300 километара до Москве

19.02.2020. 22:30
0
ИЗВОР: Srpska.info

Још двојица грађана Србије упутила су се на пјешачки маратон до Москве. Ултрамаратонцу Александру Кикановићу из Лознице и бициклисти из Ваљева Николи Томићу циљ је да овим подвигом анимирају све људе да се укључе за помоћ лозничкој болници.

“Ужички Супермен” Милован Милутиновић први је на својим ногама кренуо пут Москве, а до 2.300 километара удаљене престонице Русије трчаће и ултрамаратонац из Лознице Александар Кикановић, док ће га на бицикли пратити Ваљевац Никола Томић. Циљ је да 9. маја, на Дан побједе буду на Црвеном тргу и да пут окончају тако што ће председнику Русије Владимиру Путину предати икону Светог Георгија Победоносца из Хиландара.

– Желим да на овај начин привучем пажњу добрих људи и ту пажњу преусмјерим на Фондацију и сав прилив који буде на Фондацији “Александар Кикановић” желим да усмјерим на лозничку болницу – каже Кикановић.

Лознички ултрамаратонац на том путу неће бити сам, већ ће му друштво Никола Томић.

– Ово је велика ствар. Возићу бицикл истим темпомом којим он буде трчао. Бићу уз њега да му пружим подршку, да му додам воду или да нешто поједе – каже Никола.

Александар и Никола су се из Лознице најприје упутили до Бијељине у РС, а затим пут преко Шапца кроз Србију настављају до Мађарске. Проћи ће преко Будимпеште ка Словачкој, а затим кроз дио Пољске и Бјелорусије до Москве.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Око 200 људи заробљено у згради, терористи се забарикадирали Око 200 људи заробљено у згради, терористи се забарикадирали
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 6m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 19m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 50m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 13m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 10m
    0