Марићи са четворо малишана живе у трошној кући, потребна им је помоћ (ВИДЕО)

08.09.2020. 10:36
1
ИЗВОР: Srpska.info

Шесточлана породица Марић из Шековића живи веома тешко. Са четверо мале дјеце и петим на путу ова породица живи у лошим условима. Због тога је поренута акција са циљем да се помогне овој породици.

Стара и трошна кућа удаљена шест километара од Шековића дом је шесточланој породици Марић. Козјом стазом дугом неколико километара, кроз шуму, свако јутро три Раткова и Јелицина сина пјешаче као би стигли до аутобуса, а потом у школу, пише БН.

Послије школе чекају их обавезе код куће, али игре је највише. Искрена родитељска љубав, без обзира на тешку ситуацију у којој се налазе, довољна је да им осмјех краси лица.

Дарко Марич ученик је четвртог разреда. И као најстарији често брине о својој браћи и сестри. Заједно се и играју.

Њих четворо имају своју собу. Четири квадрата и један дрвени кревет на којем сви спавају. Њима је ово, кажу, довољно али имају једну жељу, лаптоп.

Ипак, уз поштовање дјечијих жеља стриц Реља има веће. Покренуо је акцију изградње куће за ову породицу. Уз њега, већ се прикључило неколико људи из Шековића. Жеља породице је да кућу направе близу старе, јер у граду, кажу не би имали од чега да живе.

– Рале је вриједан човјек. Видите и сами да се бори да нахрани ово мала уста. Посједује петнаест-шеснаест коза, сву је дјецу одхранио на козијем млијеку. Сије и поврће – објашњава Реља.

– Кад добије времена иде у надницу, али није лако оставити четверо малољетне дјеце јер је мајка болесна – додаје Реља.

Зима ће ускоро, зато отац Ратко припрема дрва за огријев. Али плаши се хладних мјесеци који у трошној кући неће бити лаки.  Иако су навикли на услове у којим живе, дјеци треба више.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Marko 08.09.2020. 11:02
  Ovakve porodice treba da se pomazu. Dajte neki broj racuna na koji moze pomoć da se uplati. Svaka čast na poštenom radu i vrijednom trudu da se odgoje ova divna djeca.
Повезане вијести
Болна страна замало трагичне приче: Самохрана мајка оставила дјецу у стану и отишла да заради Болна страна замало трагичне приче: Самохрана мајка оставила дјецу у стану и отишла да заради
Шеснаесто чека прабабино крило... Шеснаесто чека прабабино крило...
У Републици Српској лани усвојено деветоро дјеце У Републици Српској лани усвојено деветоро дјеце
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  20h 3m
  1
 • Једногодишњaк у критичном стању након незгоде на зип-лајну
  1h 58m
  1
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  22h 40m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  22h 51m
  0
 • Скандалозан говор градоначелника Дубровника
  14h 36m
  0