Марићи са четворо малишана живе у трошној кући, потребна им је помоћ (ВИДЕО)

08.09.2020. 10:36
1
ИЗВОР: Srpska.info

Шесточлана породица Марић из Шековића живи веома тешко. Са четверо мале дјеце и петим на путу ова породица живи у лошим условима. Због тога је поренута акција са циљем да се помогне овој породици.

Стара и трошна кућа удаљена шест километара од Шековића дом је шесточланој породици Марић. Козјом стазом дугом неколико километара, кроз шуму, свако јутро три Раткова и Јелицина сина пјешаче као би стигли до аутобуса, а потом у школу, пише БН.

Послије школе чекају их обавезе код куће, али игре је највише. Искрена родитељска љубав, без обзира на тешку ситуацију у којој се налазе, довољна је да им осмјех краси лица.

Дарко Марич ученик је четвртог разреда. И као најстарији често брине о својој браћи и сестри. Заједно се и играју.

Њих четворо имају своју собу. Четири квадрата и један дрвени кревет на којем сви спавају. Њима је ово, кажу, довољно али имају једну жељу, лаптоп.

Ипак, уз поштовање дјечијих жеља стриц Реља има веће. Покренуо је акцију изградње куће за ову породицу. Уз њега, већ се прикључило неколико људи из Шековића. Жеља породице је да кућу направе близу старе, јер у граду, кажу не би имали од чега да живе.

– Рале је вриједан човјек. Видите и сами да се бори да нахрани ово мала уста. Посједује петнаест-шеснаест коза, сву је дјецу одхранио на козијем млијеку. Сије и поврће – објашњава Реља.

– Кад добије времена иде у надницу, али није лако оставити четверо малољетне дјеце јер је мајка болесна – додаје Реља.

Зима ће ускоро, зато отац Ратко припрема дрва за огријев. Али плаши се хладних мјесеци који у трошној кући неће бити лаки.  Иако су навикли на услове у којим живе, дјеци треба више.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Marko 08.09.2020. 11:02
    Ovakve porodice treba da se pomazu. Dajte neki broj racuna na koji moze pomoć da se uplati. Svaka čast na poštenom radu i vrijednom trudu da se odgoje ova divna djeca.
Повезане вијести
Хуманитарна акција прикупљања пакетића за дјецу у Шековићима Хуманитарна акција прикупљања пакетића за дјецу у Шековићима
Ухапшена два мушкарца због туче Ухапшена два мушкарца због туче
На хуманитарном базару прикупљено 6.293 КМ за лијечење Милеве Симетић На хуманитарном базару прикупљено 6.293 КМ за лијечење Милеве Симетић
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    13h 21m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    13h 1m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    16h 24m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    17h 21m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    14h 18m
    0